Sport

Kosárlabda: Wilson egymaga verte meg a Szedeákot

Kosárlabda: Wilson egymaga verte meg a Szedeákot

2010. október 24., vasárnap
Kosárlabda: Wilson egymaga verte meg a Szedeákot

Hatalmas csatában maradt alul Kaposváron a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/A 4. fordulójában. A Tisza-partiaknak akadtak jó periódusai, de sajnos túl sok hibával játszottak, ráadásul nem tudtak mit kezdeni a hazaiak amerikai irányítójával, aki 43 pontot dobott... A meccset online közvetítettük.

A férfi kosárlabda NB I/A csoport 4. fordulójában:

Kaposvári KK - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 74-67 (22-18, 15-16, 17-19, 20-14).

Kaposvár, 300 néző, vezette: Cziffra Csaba, Szilas György, Gorka Szabolcs; ellenőr: Toók Ferenc.

Kaposvár:

J. WILSON 43/21, Kutasi 3, SOÓS 12/6, Kováts -, CUNNINGHAM 14. Csere: Fülöp -, Medve 2, Kovács -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szeged:

Drahos 5/3, Rubin 8, Kiss Zs. 7/3, Dukics 3/3, McKENZIE 23. Csere: Molnár M. 1, Vida 2, NYILAS 11/6, Tanács 7/3. Vezetőedző: Fodor Péter. Fodor Péter, a Szedeák mestere:

"Azzal, hogy nem játszottunk jól, sem védekezésben, sem támadásban, esélyt teremtettünk az ellenfélnek, amely remekül élt ezzel. Sajnálom, hogy elszalasztottuk ezt a lehetőséget, pedig meglett volna az esélyünk a sikerre. Sajnos a védekezésünk nem működött olyan hatékonyan, mint a Pécs ellen, támadásban pedig sokkal többet hibáztunk a megengedhetőnél. Az, hogy az ellenfél irányítója 43 pontot dobott, az egyéni és a csapatszintű védekezés hiányosságaira is utal. Ráadásul mindkét félidő elején elaludtunk, nem voltunk elég pontosak és türelmesek, engedtünk kicsit meglógni a hazaiakat. Ez a mérkőzés arra volt jó, hogy megmutatta, hol vannak még elmaradásaink: az eddiginél is sokkal jobban, keményebben kell dolgoznunk! Előretekintünk, igyekszünk javítani a Kecskemét ellen!"

Fekete Ádám, a hazaiak edzője:

"Tudtuk, hogy az első győzelem megszerzése igen nehéz lesz, de reméljük, ezzel vége az önbizalomhiányos időszaknak. Reméljük, a siker lökést ad a folytatásra."

A juniormérkőzésen:

Kaposvári KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 97–88 (22–28, 26–23, 25–16, 24–21). Végig partiban volt a Kaposvárral az újonc Szedeák, s nyerhető mérkőzést veszített el a 4. fordulóban. A szegediek sokat hibáztak, s képtelenek voltak tartani a hazaiak amerikai játékmesterét, a 43 pontig (s 50 IBM-pontig) jutó Josh Wilsont, mégis végig ott lihegtek a somogyiak nyakán (két felvonást meg is nyertek). A negyedik negyedben úgy tűnt, sikerülhet is a bravúr. A 32. percben Drahos triplája a gyűrűről felpattanva hullott be, így lett 56-59 az állás, majd még a 35. percben is vezetett a Fodor-csapat a remeklő Bryson McKenzie (23 pont, 10 lepattanó) közeli kosarával (60-61). Sajnos azonban a végjáték nem sikerült, irányítóposzton nem tudott felnőni a Kaposvárhoz a Szeged, ráadásul sok technikai és taktikai hibát vétettek, s rengeteg labdát szórtak el a vendégek (16 eladott laszti a vége), így pedig idegenben az A csoportban nem lehet nyerni. Mindettől függetlenül becsülettel harcolt és helytállt a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák, október 30-án (szombaton) 18 órakor hazai pályán a Kecskemét ellen pedig lehet javítani!

További eredmények:

Szolnoki Olaj KK – Albacomp 74-64 Pécsi VSK-PannonPower – Zalakerámia ZTE KK 80-89 Marso-Vagép Nyíregyháza KK – Salgótarjáni KSE 121-84 Kecskeméti KSE – Atomerőmű SE 66-77 Falco-Szova KC Szombathely – MJUS-Fortress Körmend 65-69 Takarék Soproni KC – Factum Sport Debrecen 119-65

Online közvetítésünk:

IV. negyed: 20-14

Ha sikerül csökkenteni a hibák számát, nyerhető ez az igen nyílt meccs! 52-51-nél kétszer is támadhattunk, Drahos sajnos kétszer adta el a labdát, de semmi gond, végül csak egypontos kaposvári előnnyel indul az utolsó felvonás (54-53). Most nem aludtunk el, Cunningham duplájára Kiss Zsolti hármassal válaszol, 56-56, mi lesz itt még!!! És McKenzie megint blokkolja Wilsont, hátha elmegy már a kedve. Drahos is betalál kintről, ez az, fiúk, 56-59 a 32. percben! Ismét megjöttek a triplák! Wilson hibázik végre, de McKenzie eladja a labdát, kár érte. Wilson büntet is, 37. pontjával 58-59. Cunningham büntetőivel pedig már újra ők vezetnek, fantasztikus izgalmak Kaposváron! Sajnos megint nem játszunk jól, Nyilas és Kiss is dobást rontott, Wilson ellen pedig Drahos szabálytalankodik. Szerencsére Medve sem túl pontos ma, marad a 60-59. Öt perc vissza! Wilson már 39-nél jár, McKenzie 23-nál, 62-61. Sőt, itt van Wilson újabb kosara, 41. pontja, 64-61. Ezt már nem nézheti tovább tétlenül Fodor Péter, időt kér a 36. percben. Bizonyos Szabó Péter tavaly decemberben 44 pontot dobott a Szedeáknak, úgy kaptunk ki a Szolnoki Főiskolától decemberben. Csak nehogy ismételje magát a történelem... Rubin kosarával jövünk föl 64-63-ra, de Soós hármasával 67-63, ez nem hiányzott most, a 37. percben. Sőt, Cunnigham kosara után 69-63 már a 38. percben, egyetlen reményünk, hogy technikait ítélnek a hazaiak centere ellen. Vida Máté csak egyet értékesít, 69-64, de jöhetünk. Rubin be is dobja McKenzie asszisztjából 69-66. Pokoli a vége! Labdát csen, majd időt kér a Kaposvár. Alig két perc vissza... Nyilas ellen ítélnek a bírók. Cunnigham egyet dob be, de Rubin kísérlete rossz a másik oldalon, 70-66, így nem lehet nyerni! McKenzie azonban nem hagyja annyiban, blokkolja megint Wilsont, gyerünk, srácok! 39. perc! 70-67, Vida megint csak egy büntetőt értékesít, ezek hiányozhatnak a végén, de nagyon. Vida közelről ront, aztán blokkot kap, majd szabálytalankodik Wilsonnal szemben. Ez most nem az ő periódusa. Fodor Péter időt kér, megkezdődik az utolsó perc. Baj van, de még nem veszett el a csata! Wilson megmutatja, hogyan kell dobni a büntetőt, 72-67 (43 pontos). Rubin dobása nem jó, Soós még megtapsoltathatja magát, Wilson passzából talál be, 74-67. Itt a vége, óriási küzdelemben maradt alul a Szeged egy olyan mérkőzésen, melyet meg is nyerhetett volna, ha kevesebbet hibázik, illetve McKenzie mellett más jó egyéni teljesítmény is akad. Az amerikai irányító, Wilson 43 pontjával szinte egyedül vert meg bennünket...

III. negyed: 17-19

Nagy kérdés, a fordulást követően össze tudja-e kapni csapatvédekezését a Szedeák úgy, hogy kikapcsolja a fantasztikusan dobó Wilsont. 28 pontot egyszerűen nem lehet kapni senkitől sem egy félidő alatt, mindenképpen jobban kell figyelni. Az első találat sajnos Kutasié, a középtávolival 39-34. Utána viszont Drahost faultolja Wilson, ez a harmadik személyije, biztató! De kár örülni, mert jönnek már a többiek, Soós hármasával 42-34, ebben a negyedben is sikerült elaludnunk. McKenzie a 23. percben jegyzi az első szegedi kosarat. Rubin és Cunningham párbaja után 44-38, hat pont. Illetve már nyolc, mert megvan Wilson 30. pontja, első találata a harmadik felvonásban. Nem hiányzott. Miután Drahos külső kísérlete mellé száll, Fodor Péter magához inti övéit. Drahos visszaáll, most Dukics kap pihenőt. Drahos, Kiss, Nyilas, Tanács és McKenzie harcol, de itt az újabb rossz hír, a 25. percben az amerikai centerünk harmadik szabálytalanságát követi el. Szerencsére Drahos bever egy duplát, 47-40. Ott a két amerikai, Cunningham és Wilson, illetve Medve, itt McKenzie és Molnár áll három faulttal. Még ez is számíthat. Nyilas István - ez az! Ott a tripla, s előtte McKenzie is eredményes volt közelről (19 pontos), így máris 47-45, ezek most a Szedeák percei. A 27. percben időt kér a Kaposvár! Cunningham ellen Nyilas szabálytalankodik, jó a két büntető, 49-45. Dukics vissza Tanács helyett. Nyilas most tarthatatlan, jó az öreg a háznál, 49-47. Ezt már Wilson nem hagyhatja szó nélkül, 51-47 (32 pontos a kaposvári játékmester). Ott lihegünk a nyakukban, valahogy át kellene végre venni a vezetést! Minden vágya így teljesüljön a tudósítónak! McKenzie közelről, Nyilas távolról, 51-52 a 29. percben! McKenzie még egy blokkot is kioszt Wilsonnak, hadd tudja meg, milyen a szegediek istene! Wilson hihetetlen. Hetedik hármasával 54-52. 35 pontos az amerikai.

Szünet

Eléggé alacsony színvonalú, hullámzó első húsz percen vagyunk túl. Egyelőre egy ember veri a szegedi csapatot, Wilson, aki 28 pontnál tart (6/6 tripla, 4/5 dupla, 2/2 büntető). Amellett, hogy extra a dobóformája, sajnos a mi védekezési hibáink is hozzájárulnak ahhoz, hogy fickándozik. A Szedeákban McKenzie él igazán, rengeteg lecsorgó labdát szed össze, s értékesít, ő is 15-ig jutott. Dukics is Rubin viszont egyelőre halványabb, tőlük jóval többet várunk. A 8 eladott labda is sok, ráadásul rendre akkor hibáztunk, mikor egyenlíthettünk vagy vezethettünk volna.

II. negyed: 15-16

A 15 pontos Wilsonnal kezdeni kellene valamit, de jó hír, hogy az álmos kezdést követően azért visszajöttünk a partiba. Tanács Attila beállása lendületet adott, 7 pontot jegyzett Atis. 22-18-ról folytatja a két csapat. Kosárcsenddel, rontott dobásokkal indul ez a felvonás is. Fodor Péter Rubint küldi be Kiss helyett, Vida, Rubin, Molnár, Tanács és Dukics küzd a Kaposvárral. Tanács szépen szedegeti a lepattanókat, ma is jól teljesít, tartson ez ki a végéig. Közben a somogyiaknál visszaáll a center, Cunningham, akinek nem ment az első negyedben. Dukics és Molnár helyett McKenzie és Nyilas száll be a 13. perc végén, kosár továbbra sincs. Már van! Wilson, ki más, töri meg a csendet a 14. percben, ráadásul mindjárt egy triplával, ez a 18. pontja, szinte hihetetlen. Szépíteni sem sikerül, mert Cunningham blokkot ad McKenzie-nek. Az amerikai erőemberünk utána már betalál, de Wilson megint szór egy hármast, 21-nál jár, csapata pedig 28-20-ra lép el a 15. percben. Örülhetünk, hogy mestere pihenőt ad neki, Kutasit küldi helyére. Reméljük, az amerikai irányítót már nem látjuk a szünetig... Rubin közelijével 28-22-re jövünk föl, kellett már, hogy az amerikai is bejelentkezzen. Az ő jó játékára nagyon nagy szükségünk lenne. Időt kér a Kaposvár a 16. percben. A pihenő után McKenzie zsákol, ő is már 10 pontos, 28-24. Wilson már jön is vissza, nem kommentáljuk... Kutasi kísérlete lejön, Vida a labdával, lehet indulni! A 17. percben Tanács ül le, Dukics jön vissza, közben McKenzie faultot harcol ki Cunninghamen. Ez az! Az már kevésbé örvendetes, hogy az egyik büntető kimarad, de így is 28-25, már csak három pont. Sőt, már csak egy, hiszen Nyilas közelről eredményes, majd McKenzie ismét zsákol így pedig 30-29! Tessék szurkolni! újabb kaposvári időkérés itt a 18. percben. Sajnos Wilson a hatodik hármasát is beveri, így 33-29-re lóg meg a Kaposvár, amikor a 19. percre fordulunk. 24 pontos az amerikai irányító, nagyon hagyjuk élni. Ők a mi Brysonunkkal nem bírnak, itt az újabb zsák, 33-31. A negyed végén Wilson ismét meghúzza az övéit, közelről eredményes, majd két büntetőt vág be, Dukics hármassal felel, 37-34. Drahos is megpróbálja kintről, ez nem jó. Szünet!

I. negyed: 22-18

Drahos, Rubin, Kiss, Dukics, McKenzie összeállításban kezdtünk, az első percben nem esett kosár. A 3. percben aztán megindult a kaposvári henger. Fegyelmezetlenül támad a szegedi csapat, McKenzie-t nem sikerül megjátszani, illetve mikor szerelik, a bírók nem fújnak faultot. Közben Kutasi pontjait után Wilson hármast süllyeszt el, Fodor Péter 0-6-nál időt is kér. Sajnos Wilsont el sem zavarta, újabb hármast szór, de szerencsére McKenzie is ébredezik, két centergóljával jövünk föl 9-4-re az 5. percben. Kiss Zsolt is betalál középtávolról, de Wilson ellenállhatatlan, újabb trojka, figyelni kellene rá. McKenzie belelendült, de duplája is csak a 16-8-hoz elég. Wilson, a hazaiak amerikai irányítója 13 pontnál jár a 7. percben. Drahos helyett érkezik is Vida Máté, hátha ő megfogja. A 8. percben Kiss büntetőivel lopóznánk közelebb, de Soós kettesével ismét nyolc közte, 18-10. Medve duplájára Tanács egy hármassal válaszol, majd közelről is eredményes, 20-15. Még jobb hír, hogy Wilson a 10. percben végre dobást ront, ő is "emberből van". Mintha kezdenénk megnyugodni, most összeszedettebben kosárlabdázunk, mint az elején. Tanács Attila húzza megint a szekeret! Faultot harcol ki Medvén, majd beveri a büntetőket, 20-18. Wilson duplájával vége a negyednek, 22-18.

A meccs előtt:

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, kb. 300 néző jelent meg a csarnokban.

Várható kezdőötösök:

Kaposvár:

Wilson, Kutasi, Soós, Kováts, Cunningham.

Szeged:

Vida, Rubin, Kiss Zs., Dukics, McKenzie.

A forduló eddigi eredményei:

Szolnoki Olaj KK – Albacomp 74-64 Pécsi VSK-PannonPower – Zalakerámia ZTE KK 80-89 Marso-Vagép Nyíregyháza KK – Salgótarjáni KSE 121-84 Kecskeméti KSE – Atomerőmű SE 66-77 Falco-Szova KC Szombathely – MJUS-Fortress Körmend 65-69 Kaposvári KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák vasárnap 17.00 (vezeti: Cziffra Csaba, Szilas György, Gorka Szabolcs; ellenőr: Toók Ferenc) Takarék Soproni KC – Factum Sport Debrecen vasárnap 18.00 Beharangozó írásunk

itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.