Kultúra

Ingyenes múzeumpedagógia foglalkozások a Reökben

Ingyenes múzeumpedagógia foglalkozások a Reökben

2010. október 27., szerda
Ingyenes múzeumpedagógia foglalkozások a Reökben

A szegedi Reökben már 3-6 év közötti gyermekeket várnak a múzeumpedagógiai foglalkozásra. Az óvodás korú gyermekek az ingyenes foglakozások alkalmával amellett, hogy különféle anyagokkal és technikákkal ismerkedhetnek meg, még a kreativitásukat is megmutathatják, hiszen ők is alkotókká válhatnak.

A foglalkozások menete a következő: a tárlatokból kiválasztanak 1-1 képet, amelyről a gyerekekkel beszélgetnek ezzel is véleményük megfogalmazására ösztönözve, majd az adott alkotásból kiindulva, a pedagógus által felvetett feladat alapján mindenki rajzban tovább alakítja a maga elképzelése, fantáziája alapján. A foglalkozások alkalmával pedig megismerhetnek különböző technikákat, anyagokat. A muzsika és a versek is kísérői lesznek tartalmas művészeti óráinknak.

Bátyai Edina

, a Reököt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója fontosnak tartja a gyerekek művészetekre való nevelését. „A Reök kiemelten foglalkozik ezen programok szervezésével. A fiatalokba fektetett energia ugyanis a társadalom hasznára válik. Fel kell ismerni azt, hogy a gyerekeket már egészen kis korukban kötelező komolyzenei koncertekre, színházi előadásokra, kiállításokra vinni, mert csak így szokhatnak hozzá és kedvelhetik meg a kulturális programokat, a minőségi szórakozást.” A műalkotásokkal való nevelés kiemelten fontos, hiszen minden értékes művészeti alkotás rákényszeríti a szemlélőjét, olvasóját, hallgatóját, hogy maga is átélje a műben foglaltakat. Új, rejtett tulajdonságok, képességek, érzelmek felfedezéséhez segíti hozzá az embert. A Reök múzeumpedagógiai foglalkozásait

Ale Ildikó

múzeumpedagógus tartja. A foglalkozásokra a belépőjegy óvodásoknak ingyenes. A programokra előre egyeztetett időpontokban fogadják az óvodás csoportokat hétfő kivételével a szegedi Reök nyitvatartási idejében. Bejelentkezni a 30/658-7040-es telefonszámon lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.