Hétfő: VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében hétfőn kezdődnek az idei Szegedi Bolgár Kulturális Napok. A Kisszínházban a Debreceni Csokonai Színház vendégszerepel, két hangversenyt is ajánlunk, és végállomásához érkezett a Szeged-Szabadka Sínbusz, vagyis a Kultúrcsempész Fesztivál. Francia katonák Szegeden 1918-1920 címmel kiállítás nyílik Móra Ferenc Múzeumban, és Kowalsky meg a Vega koncert lesz a JATE Klubban.

Színielőadások

A Kisszínházban hétfőn 19 órakor Szergej Medvegyev: Fodrásznő – a Debreceni Csokonai Színház vendégjátéka. Szereplők: Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Tóth László, Kristán Attila. Fordító és dramaturg: Kozma András. Rendező, díszlet- és jelmeztervező: Viktor Rizsakov (bérletszünet).

A Régi Zsinagógában hétfőn 19 órakor Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi programja – a Tünet Együttes előadása: Priznic – laydown comedyágy felvonásban. Az előadást követő beszélgetés házigazdája: Balog József. Részletek a www.maszk.hu oldalon.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Honvéd téri Református Templomban hétfőn 19.30-kor Kéringer László hangversenye. A műsorban áriák hangzanak el G. F. Händel oratórikus műveiből. Orgonán közreműködik: Bartal László.

A Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.) hétfőn 19 órakor Baranyay László zongoraművész hangversenye. Emlékhangverseny Dohnányi Ernő halálának 50. évfordulójára.

A Millenniumi Klubban hétfőn VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napok. 18 órakor a Bolgár Kulturális Napok megnyitója. 18.30-kor Bolgár ritmusVindus Melinda fotókiállítása. 19.30-kor Príma primavera (Edelényi János, 2008).

A Reök Palotában hétfőn 19 órakor Happy Hour – városi vándorkoncert. Színház és koncert, költészet és zene, álom és valóság, szenvedély és béke határain lavíroz a különleges koncert. A cím pontosan jelzi, hogy a fő célkitűzés egy boldog óra szerzése a hallgatóknak, nézőknek.

Az SZTEage-ben hétfőn 18 órakor Moziest – Cannes-i díjasok hete: A hetedik pecsét (Ingmar Bergman, 1957). 20 órakor VESE-est – Szeverényi Orsolya önálló gitárestje.

A III. Szeged-Szabadka Sínbusz Kultúrcsempész Fesztivál záró eseménysorozata a szegedi Grand Caféban zajlik „Grand Café végállomás” címmel. Hétfőn 17 órakor Lanczkor Gábor könyvbemutatója. Beszélgetőtárs: Lengyel Zoltán költő, PhD hallgató (SZTE BTK). 19 órakor A “történelem utáni nemzedék”? Dunajcsik Mátyással, Krusovszky Dénessel, Lázár Bence Andrással és Nemes Z. Márióval Gaborják Ádám, Sinkovicz László és Szabó István Zoltán beszélgetnek. Bővebb infó: www.grandcafe.szeged.hu oldalon. Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól részleteket a http://www2.u-szeged.hu/okf/ és a  http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalakon olvashatnak.

Közönségtalálkozó a Somogyiban

A Somogyi-könyvtárban hétfőn 17 órakor az I. emeleti folyóirat-olvasóteremben „Egy korty derű” – találkozás V. Kulcsár Ildikóval. Párkapcsolatokról, a férfi-nő viszony sokszínűségéről szólnak a Nők Lapja főmunkatársának könyvei, riportjai, interjúi.

Francia katonák a múzeumban

A Móra Ferenc Múzeumban Francia katonák Szegeden 1918-1920 címmel kiállítás nyílik a múzeum Kupolájában hétfőn 18 órakor. A vendégeket köszönti: Zombori István megyei múzeumigazgató. A kiállítást méltatja: S.E. René Roudaut, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete. A kiállítást bemutatja: Nagy Miklós történész. A kiállítás megtekinthető hétfő kivételével minden nap 10 órától 17 óráig.

57. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Hódmezővásárhelyen az Alföldi Galériában (Kossuth tér 8.) december 5-ig látogatható a7 57. Vásárhelyi Őszi Tárlat. A tárlat hazánk legjelentősebb hagyományokkal rendelkező kortárs kiállítása, amely egyszerre biztosít képzőművészeti fórumot a festészet, a grafika és a szobrászat képviselői számára. Az 57. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 167 művész 270 alkotását láthatja a nagyközönség. Bővebb információ a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/57-vasarhelyi-oszi-tarlat/5439/ oldalon.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) hétfőn 17 órakor Rezidensnek lenni Magyarországon. Vendég: Volford Gábor, az Országos Rezidens Egyesület alelnöke, Náray György c. egyetemi docens. Házigazda: Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratórium elnöke.

Gobelin-klub az Alsóvárosi Kultúrházban

Hétfőn 18 órakor újra indul a Gobelin-klub az Alsóvárosi Kultúrházban Bauer Krisztina vezetésével. A klubra jelentkezni lehet a Kultúrház elérhetőségein hétfőtől péntekig 8-19 óra között. Szeged, Rákóczi u. 1. Telefonon: 06-20/530-7451 vagy a baloghdora79@gmail.com e-mail címen.

Hétfői moziműsorok

A Grand Café mozi teremben:

21 órakor: A fehér szalag – francia-német-olasz-osztrák filmdráma. Rendező: Michael Haneke.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi  hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

18 és 20 órakor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Safy Nebbou.

18.15-kor: Londoni küldetés – színes, szinkronizált bolgár-magyar-angol vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovski.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Turné – színes, feliratos francia játékfilm. Rendező: Mathieu Amalric.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti bulik

A Millenniumi Kávéházban hétfőn 21 órakor a Harcsa Veronika – Blaho Attila Duó koncertje.

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor Kowalsky meg a Vega koncert. A koncert után buli!

Előző sztori

Két alpolgármester segíti majd Lázár János munkáját

Következő sztori

Az otthonszülés szabályozhatóságáért demonstráltak + FOTÓK