Hétfő: Országos Családi Könyvtári Napok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtár számos érdekes programmal várja a közönséget hétfőtől egy hétig az Országos Családi Könyvtári Napokon. Operaestet, kiállítást és filmvetítést is kínál az Őszi Kulturális Fesztivál,  néprajzi filmeket vetítenek a múzeumban, a Közéleti Kávéházban két könyvbemutató is lesz, és hétfőtől péntekig rendezik meg az Állatok hetét a Vadasparkban.

Országos Családi Könyvtári Napok

A Somogyi-könyvtár is bekapcsolódik az Országos Családi Könyvtári Napok rendezvénysorozatba október 4-10. között, amelyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogat. Hétfőn 17 órakor a Somogyi Könyvtárban Filmklub – a Magyar Televízió Szegedi Stúdiójának filmjeiből Bubryák István válogat: Nonius Senior (50 perc). Film a Normandiából származó, Mezőhegyesen világhírűvé és magyarrá változott lóról, utódairól, tenyésztésükről, egy nemes lófajta kialakulásáról. Rendező: Radó Gyula. 9.30 – 16.30-ig – az 1. emeleten eMagyarország Szakmai Nap. Ugyancsak hétfőn 9.30-kor a Szőregi fiókkönyvtárban, 11 órakor a Gyermekkönyvtárban Ringató címmel Vadai Henrietta tart foglalkozást. A Somogyi-könyvtár programjairól a http://www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1453-orszagos-csaladi-koenyvtari-napok-2010-oktober-4-10. oldalon olvashatnak. Az Országos Családi Könyvtári Napok részletes programja elérhető az interneten a http://193.224.242.5/osszefogas címen.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.) hétfőn 19 órakor Erkel a segítségLászló Boldizsár operaénekes önálló estje Verditől Erkelig. Vendég: Nánási Helga (szoprán) és Kiss András (basszus). Zongorán közreműködik: Zalánki Rita.

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) hétfőn 18 órakor RiphajnalPávai Tamara és Árnyas Koppány közös festménykiállítása. 20 órakor Ecsettel a mozivásznon – emlékezzünk rajzfilmjeivel Dargay Attilára: Lúdas Matyi (filmvetítés).

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban hétfőn 17 órakor az Őszi Kulturális Fesztivál és Segesvári Csaba fotókiállításának megnyitója. Megnyitó beszédet mond: Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Köszöntőt mond: Solymos László alpolgármester. Közreműködik: Tandi Flóra.

Az SZTEage-ben (Kölcsey utca 4.) hétfőn 18 órakor Moziest – Oscar-díjasok hete: Ben Hur (William Wyler, 1959), 19.30-kor Gazdálkodj okosan! – verseny. Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól a http://www2.u-szeged.hu/okf/ oldalon olvashatnak.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Móra Ferenc Múzeumban 10 és 16 órakor Néprajzi filmek vetítése lesz a néprajzi állandó kiállításban. A múzeum munkatársai a néprajzi filmtárából válogattak olyan filmeket, melyek a kiállításon bemutatott mesterségeket, mezőgazdasági tevékenységeket, valamint a szakrális néprajzhoz kapcsolódó szertartásokat mutatják be Juhász Antal néprajzkutató segítségével. A program ingyenes.

SZTE Őszi Karrier Napok

A Hallgatói Centrum tárgyalójában (Honvéd tér 6.) hétfőn 10 órakor Próbainterjúk angol és magyar nyelven.  Az SZTE TIK – II. emeleti közösségi térben hétfőn 14 órakor Munkaerő-piaci trendek, sikerszakmák – kerekasztal-beszélgetés. A II. emeleti közösségi térben 16 órakor Minden, amit a karrierről érdemes tudni – kerekasztal-beszélgetés.

A Grand Caféban 18.15-kor Amiket bűn megnézni és vétek kihagyni – legrosszabb filmek klubja. 15 órakor Necronomicon. 17 órakor Gyilkos magzat. A filmek előtt tíz perces bevezetőt mond Szabó István Zoltán. Részletek a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon.

Kiállítás Alsóvároson

Az Alsóvárosi Kultúrházban hétfőtől tekinthetik meg a látogatók a Szentesi Ifjúsági Ház díszítő szakkör tagjainak munkáiból nyíló kiállítást. A tárlat október 15-ig látható, hétfőtől péntekig 10-19 óra között.

Közéleti Kávéház

A Milleniumi Kávéházban hétfőn 16 órakor Újragondolt negyedszázad – tanulmányok a Horthy-korszakról – könyvbemutató. A könyvet bemutatja Miklós Péter szerkesztő. Beszélgetőtárs: Kiss Gábor Ferenc. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója-könyvkiadó.

Ugyanitt hétfőn 18 órakor Szőke Dávid Sándor: Meztelen vacsora című előadóestje. A szerző Az életöröm zenéje című tanulmánykötete már megvásárolható. Közreműködő: Maróthy Csilla, Kalmár Zsuzsa.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) hétfőn 17 órakor Egészség Bár Klub: Mi a titka a hatékony nyelvtanulásnak? Vendégek: Széllné Fógel Erika, a Tündérkert Magyar- Angol Nyelvű Családi Napközi vezetője, Haiderné Végh Zsuzsanna, a Katedra Nyelviskola Szeged ügyvezető igazgatója.

A Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) hétfőn 17 órakor a Szegedi Amatőr Alkotók Köre 13 éves – születésnapi műsor. Tükör díj átadás. Fotóklub kiállítás. Műsorvezető: Sántáné Kurunczi Mária.

Állatok hete a Vadasparkban

A Vadasparkban október 4-8-ig hétfőtől péntekig Állatok hete. Az állatok világnapját október 10-én ünneplik, de a megelőző hétköznapokon is terveznek különleges programokat iskolai és óvodai csoportoknak. Részleteket a http://www.zooszeged.hu/programok/rendezvenyek/allatok-hete oldalon olvashatnak.

Hétfői moziműsorok

A Grand Café mozi teremben:

19 órakor: Tetro – feliratos amerikai-olasz-spanyol-argentin film, rendező: Francis Ford Coppola.

21 órakor: A legboldogabb lány a világon – feliratos, holland-román-francia-japán film, rendező: Radu Jude.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

20 órakor: Tőzsdecápák – amerikai filmdráma. Rendezte: Oliver Stone.

Balázs Béla terem:

15.30-kor: Tőzsdecápák – amerikai filmdráma. Rendezte: Oliver Stone.

18.15-kor és 20.15-kor: Nők férfiak nélkül – német-osztrák-francia filmdráma. Rendezte: Shirin Neshat.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Mese a szerelemről – francia filmdráma. Rendezte: Stéphane Brisé.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti bulik

A Millenniumi Kávéházban hétfőn 21 órakor az Esztimentál és a Blues Bell zenekar közös koncertje.

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor TTIK-s Est: Heaven Street Seven koncert. TTIK-soknak ingyenes!

A JGYPK Szabadidőközpont Kávézó (JUGYU Klub) hétfőn 20 órakor Ifjúságsegítő Szakest.

Előző sztori

Választás 2010: érdekességek, információk (FRISSÍTVE)

Következő sztori

B. Nagy gratulált Botkának – patthelyzet? + FOTÓK