/

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonal építése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervek szerint újabb forgalomváltozás lép érvénybe október 27-től, szerdától a 2-es villamosvonal építése miatt a Rókusi körúton és október 28-tól, csütörtöktől a 3-as villamosvonal építése miatt a Kálvária térnél.

Újabb szakaszát kezdi el a kivitelező az új rókusi 2-es villamosvonal kivitelezésének előreláthatólag szerdán reggel. Ezért a Kisteleki utcától a Tesco parkoló bejárójáig a Tesco felőli oldalon közlekedhetnek a járművek. Ez azt jelenti, hogy – a Rókusi körúton a Szatymazi utcai csomópont torkolata mellett – lezárják a Körtöltés utca körúti torkolatát is a külső oldalon. A lezárt csomópontokat kikerülni a Rókusi körút-Kisteleki utca-párhuzamos szervizút-Petresi utca felé, vagy a pláza mögötti Búvártó utca-Szatymazi utca irányába lehet.

Két buszmegállót érint a terelés. A Tesco oldalán a Rókusi víztorony ideiglenes megálló visszakerül a régi helyére, a felújított megállóba. A McDonald’s előtti megálló helyett pedig ideigleneset alakítanak ki, a mostanihoz közel. A terelés várhatóan egy hónapig tart.

A 3-as villamosvonalon a tervek szerint csütörtök reggel a kivitelező elkezdi építeni a Veresács utcai villamoskitérőt. Emiatt a Kálvária sugárúton a Bajai út irányába közlekedőket elterelik a Kálvária tér belső felére; a Kápolna utcán át juthatnak vissza a sugárútra. A 3 és 3F jelű villamospótló járatok, valamint a 36, 36Y, 16, 16A jelű buszjáratok átmenetileg a Kálvária tér belső felén állnak meg. A 90 és 90F jelű autóbuszjáratokat a terelés nem érinti. A belváros felé haladók számára változatlan a forgalmi rend. A munkálatok előreláthatólag november közepéig tartanak.

Default thumbnail
Előző sztori

Kedd: Csalóka Péter a színházban

Következő sztori

Csak jövőre születhet bírósági döntés a szegedi 1-es villamossal kapcsolatos kötbérkövetelésről

Legutóbbi hasonló cikkek