Közélet

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonal építése miatt

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonal építése miatt

2010. október 25., hétfő
Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonal építése miatt

A tervek szerint újabb forgalomváltozás lép érvénybe október 27-től, szerdától a 2-es villamosvonal építése miatt a Rókusi körúton és október 28-tól, csütörtöktől a 3-as villamosvonal építése miatt a Kálvária térnél.

Újabb szakaszát kezdi el a kivitelező az új rókusi 2-es villamosvonal kivitelezésének előreláthatólag szerdán reggel. Ezért a Kisteleki utcától a Tesco parkoló bejárójáig a Tesco felőli oldalon közlekedhetnek a járművek. Ez azt jelenti, hogy – a Rókusi körúton a Szatymazi utcai csomópont torkolata mellett – lezárják a Körtöltés utca körúti torkolatát is a külső oldalon. A lezárt csomópontokat kikerülni a Rókusi körút-Kisteleki utca-párhuzamos szervizút-Petresi utca felé, vagy a pláza mögötti Búvártó utca-Szatymazi utca irányába lehet. Két buszmegállót érint a terelés. A Tesco oldalán a Rókusi víztorony ideiglenes megálló visszakerül a régi helyére, a felújított megállóba. A McDonald's előtti megálló helyett pedig ideigleneset alakítanak ki, a mostanihoz közel. A terelés várhatóan egy hónapig tart. A 3-as villamosvonalon a tervek szerint csütörtök reggel a kivitelező elkezdi építeni a Veresács utcai villamoskitérőt. Emiatt a Kálvária sugárúton a Bajai út irányába közlekedőket elterelik a Kálvária tér belső felére; a Kápolna utcán át juthatnak vissza a sugárútra. A 3 és 3F jelű villamospótló járatok, valamint a 36, 36Y, 16, 16A jelű buszjáratok átmenetileg a Kálvária tér belső felén állnak meg. A 90 és 90F jelű autóbuszjáratokat a terelés nem érinti. A belváros felé haladók számára változatlan a forgalmi rend. A munkálatok előreláthatólag november közepéig tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.