Kultúra

Emese álma a Fekete Házban

Emese álma a Fekete Házban

2010. október 6., szerda
Emese álma a Fekete Házban

Emese álma címmel mutatják be Czinege Edit keramikus alkotásait a szegedi Fekete házban. A kerámia-tárlatot október 7-én, csütörtökön 17 órakor Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitja meg.

Czinege Edit

népművelés-könyvtár szakon végzett Debrecenben, majd Szegeden rajztanári diplomát is szerzett. Húsz esztendőt töltött a lakiteleki iskola katedráin, rajzot és magyart tanított. Több mint huszonöt esztendeje kezdte el az agyagozást. „Az agyag: föld. Az emberi élet alapja. E képlékeny anyag megmunkálása már egy negyedszázada része az életemnek: játék, alkotás, munka, jókedv, öröm – és bizony olykor bánat is... S amíg megformálom, meggyurmázom őket, addig együtt lehetek velük – a saját gyönyörűségemre. Igen, az agyag mesél! Elmondja azt, ami a forma keletkezésének a pillanatában foglalkoztatott. Feltárja az akkori hangulatot, belső harmóniát, alkotói lelkiállapotot” – vallja alkotói világa mozgatórugóiról a keramikusművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.