Bulvár

Útlevél helyett mobiltelefont adott

Útlevél helyett mobiltelefont adott

2010. október 30., szombat
Útlevél helyett mobiltelefont adott

Ittas járművezetőt és körözött személyt is fogtak a szegedi határrendészek a tegnapi napon – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mobiltelefonnal akarta az államhatárt átlépni egy magyar férfi Röszkénél a tegnapi napon. Éjfél előtt nem sokkal egy magyar forgalmi rendszámú személyautó gurult a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán lévő útlevélkezelő fülkéhez. Az útlevélkezelő az autó mellé lépett és kérte az útlevelet ellenőrzésre, amely helyett egy rádiótelefont nyomott a sofőr a kezébe. Amikor közölték a határrendészek, hogy ez nem jogosít határátlépésre, és kérik az okmányokat, a magyar férfi úgy döntött kiszáll az autóból, és úgy adja át az okmányokat. A gépjármű ajtaja kinyílt, amelyből a sofőr szabályosan kiesett, és földet fogott. Kisebb próbálkozások után az útlevélkezelők segítségével sikerült talpra állnia a férfinek, akiről bebizonyosodott az alkoholszondás vizsgálat után, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll. Vele szemben ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Embercsempész akadt fenn a SIS segítségével

Egy szerb állampolgár jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, és a Schengeni Információs rendszer segítségével kiderült róla, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság körözését rendelte el. Az adattárak információja alapján embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt kereste a rendőrség. A szerb férfit előállították, ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.