Közélet

Elkészült a mórahalmi fürdő új részlege + PANORÁMA

Elkészült a mórahalmi fürdő új részlege + PANORÁMA

2010. október 29., péntek
Elkészült a mórahalmi fürdő új részlege + PANORÁMA

Elkészült az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő új, háromezer négyzetméteres családbarát szárnya, a 880 millió forintos beruházástól a turisztikai szezonalitás csökkenését várják – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz), a homokháti kisváros polgármestere pénteken, a turisztikai létesítmény ünnepélyes átadásán.

A homokháti kisváros önkormányzata 1996-ban döntött úgy, hogy a fürdőfejlesztés a település stratégiai célja lesz, s az akkori kicsiny és jelentéktelen tisztasági fürdőt nemzetközi rangú idegenforgalmi célponttá bővítik – mondta a politikus. Hozzátette: a tizennégy éve indult fejlesztési program egyik legnagyobb eleme készült most el, amellyel valódi családi fürdővé vált a létesítmény. A tavaly decemberben elindított beruházáshoz az önkormányzat 440 millió forintnyi támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, az önerőhöz szükséges forrást pedig kötvénykibocsátással teremtette elő a város. A kivitelező Ferroép Zrt. az elmúlt hónapok során fedett gyermekfürdőt és szauna parkot hozott létre, ezzel a fürdő alapterülete 3 ezer négyzetméterrel, vízfelülete több mint 400 négyzetméterrel bővült. A fejlesztésektől a jelenlegi 300 ezret meghaladó látogatószám 85 ezres bővülését várják – közölte a polgármester. A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, és két fedett csúszda, játszóház, babaaltató várja. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence, jacuzzi, a kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja, több új pihenőtér és egy napozóteraszt is épült – ismertette a beruházás részleteit

Nógrádi Zoltán

. A bővítés után összesen 21 medence várja a vendégeket, s a fürdő 107 embernek ad munkát – tudatta a polgármester. A megnőtt gyógyvízszükséglet fedezésére 2011-ben egy tartalék termál kutat is fúrnak – tette hozzá. A hatezer lelkes kisvárosban a fürdő bővítésével párhuzamosan zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő négy csillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése – a hotel várhatóan jövő tavasszal nyit -, valamint elkészült a háromszintes kistérségi járóbeteg szakellátó központ is. Mórahalmon a vendégéjszakák száma 2009-ben meghaladta a 33 ezret, s négy-öt olyan hétvége is akadt, amikor lehetetlen volt szabad ágyat találni a város 79 szálláshelyén – közölte Nógrádi Zoltán.

Balog László

, a fürdő vezetője az MTI-nek elmondta, a beruházások, a kedvezőtlen időjárás és a szegedi Aquapolis nyitása ellenére a létesítmény látogatottsága csupán néhány százalékot csökkent, s várhatóan 2010-ben is sikerül elérni a 300 ezres vendégszámot. Az aktív marketingtevékenységnek köszönhetően megduplázódott a Vajdaságból érkezett vendégek száma, akik a látogatók több mint egyötödét adják – közölte a szakember.


Erzsébet-gyógyfürdő főbejárat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.