Kultúra

Dél-Alföldi kézműves remekek Brüsszelben

Dél-Alföldi kézműves remekek Brüsszelben

2010. október 1., péntek
Dél-Alföldi kézműves remekek Brüsszelben

Díjazott kézműves munkákkal, étel- és italkóstolóval mutatkozik be a déli-alföldi régió

Deutsch Tamás, az Európai Parlament néppárti képviselője a házigazdája annak a kiállításnak amellyel a Dél-Alföld népi iparművészei mutatkoznak be október 3-6-ig az Európai Unió székhelyén.

A dél-magyarországi régió jellegzetes kézműves mesterségeivel, valamint tipikus ételeivel és italaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik ellátogatnak a “Magyar Kézműves Remek”- díjjal elismert népi iparművészek munkáit bemutató kiállításra a brüsszeli Magyar Házba. Az itt megnyíló kiállításon és a Baden-Würtenberg Tartomány Állandó Képviseletén megrendezendő Duna-vásáron is látható kézműves remekek hagyományos technikával készültek, ám a mai kor igényeinek megfelelő alkotások. „A tárlat és a vásár egyaránt jó lehetőség arra, hogy megmutatkozhasson az a sokszínűség, amely Magyarország déli régiójának kézműves mesterségeit jellemzi. A kiállítók között vásárhelyi fazekas éppúgy megtalálható, mint mezőberényi szövő, van kosárfonó, hímző, késes és citerakészítő egyaránt”- mondta el a kiállítók brüsszeli bemutatkozását támogató

Deutsch Tamástól

. A tárlat 2010. október 3-án, vasárnap rendhagyó módon nyílik meg: 12 órától étel- és italkóstolóval egybekötött mesterség-bemutatót tartanak az alkotók a helyszínen. A kézműves mesterek és remekeik október 5-én és 6-án a Duna-vásáron is képviselik a dél-alföldi régiót.

A bemutatók helyszíne és időpontja:

2010. október 3-6.

brüsszeli Magyar Ház (Rue de l'Arbre Bénit 123. B-1050)

2010. október 5-6.

Baden-Württemberg Tartomány EU melletti Állandó Képviselete (60-62 Rue Belliard B-1040) A kiállítások megszervezését a brüsszeli Magyar Ház, a brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Békés Megyei Önkormányzat, a Csongrád Megyei Önkormányzat, az Európai Néppárt Képviselőcsoportja, a Hét Határ Határokon Átnyúló Önkormányzati Szövetség és Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.