Kultúra

A Szegedi Szimfónikusok a Magyar Katolikus Kultúra Napján

A Szegedi Szimfónikusok a Magyar Katolikus Kultúra Napján

2010. október 3., vasárnap
A Szegedi Szimfónikusok a Magyar Katolikus Kultúra Napján

A Püspöki Konferencia döntése alapján, 2010. október 4. és 9. között második alkalommal rendezik meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénysorozatot. Az országos esemény idei központi témája: Teremtés a tudományban és a művészetben.

Ehhez kapcsolódva október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén előadássorozatot szervezik a teremtett világ megismeréséért a természettudományok tükrében. Az előadások 17 órakor kezdődnek a budapesti Belvárosi Színházban (VII. ker., Károly krt. 3/a). A programot 20 órakor ünnepi hangversenyt zárja a Szent István-bazilikában, amelyen

Joseph Haydn

A Teremtés című oratóriuma hangzik fel a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus előadásában. A hangversenyre a belépés díjtalan.

Részletes program:

17.00 – köszöntő 17.10 – részlet egy irodalmi műből 17.20 – Dr. Tóth Kálmán fizikus professzor előadása 17.50 – Dr. Freund Tamás akadémikus, agykutató előadása 18.20 – Dr. Rózsa Huba teológus professzor előadása 18.45 – zárszó, fogadás – indulás át a bazilikába 20.00 – hangverseny a Szent István-bazilikában – Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.