//

Több ezer szentesi diák biciklizett az autómentes napon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több ezer kerékpáros szelte át Szentest szerda délután, a város a Legrand Zrt.-vel közös biciklizést szervezett az iskolásoknak, ezzel csatlakozva az autómentes naphoz.

Az érdekelődés óriási volt, hiszen több mint kétezer ötszázan pattantak a kétkerekűek nyergébe, s karikáztak be a cég telephelyétől egészen a városi sportcsarnokhoz. A gyermekeket pedagógusok, szülők kísérték, ezzel bár az iskolásoknak szólt a felhívás, környezetüket is megmozgatták – mondta el a szervező Ludányiné Ternai Szilvia az MTI-nek.
Miután a rendőrség teljes útzárt rendelt el, délután kettő óra körül elindulhatott a menet, melynek élén a város polgármestere Szirbik Imre mellett, Károlyi László, a cég vezérigazgatója tekert, szorosan mögöttük pedig Cseuz László tanár, aki már több olimpiát megjárt a kerékpárjával.
A legtöbben, a nevezési adatok szerint mintegy nyolcszázan a Koszta József Általános Iskola tanulói voltak, őket mintegy hatszáz résztvevővel a Református Általános Iskola diákjai követték, s harmadik helyezett a Petőfi Sándor Általános Iskola lett háromszáz kerékpárossal.
A közös mulatság után a Legrand Zrt. pénzjutalomban részesítette a résztvevő iskolákat, és miután ilyen nagy létszámban vettek részt a diákok a programban, Károlyi László vezérigazgató úgy döntött, mindegyik intézményt megjutalmazza. Így öt iskola kapott 50 ezer forintos támogatást sportszer vásárlásra, míg a harmadik helyezett 100 ezer a második 150 ezer és az első helyezett 200 ezer forintos támogatást.

Előző sztori

Vízilabda Euroliga-selejtező Szegeden

Következő sztori

Idén is paprikafesztivál és paprikasó