Szerda: Újszegedi Mária Napok

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a héten rendezik meg az idei Újszegedi Mária Napokat az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban. A Közéleti Kávéházban a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége rendez előadást, ismét véradás lesz a TIK-ben, folytatódik a IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál, és a 90. születésnapját ünnepli a Belvárosi mozi.

Újszegedi Mária Napok

Szeptember 8-12. között rendezik meg az idei Újszegedi Mária Napok egyházi rendezvénysorozatát az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban. Szerdán, Kisboldogasszony napján, 8-18 óráig napközbeni csendes szentségimádás. 8 órakor Reggeli dicséret. 8.30-kor imaóra hazánkért. 17 órakor rózsafüzér. 17.30-kor vesperás. 18 órakor Ünnepi mise, celebrálja Gyulay Endre püspök. A szentmisén közreműködik a templom Szent Cecília kórusa.

Előadás a könyvtárban

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 18 órakor Belső utazás címmel Kneusel Leila tart előadást.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. sz. fsz. tárgyaló) szerdán 18 órakor a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége Klub Baka Ernő klubvezető közreműködésével folytatásos előadást rendez, Miért szeretem Szegedet címmel. A műsor moderátora: Bagdi Sándor főiskolai docens. Beszélgetőtárs: Zenei József tanár, kuratóriumi elnök, a vízi élet szerelmese, és Nagy Péter, a Kárász utca szerelmese. Szervező, műsorvezető és előadó: Szekeres Kató. A programról bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/Tartalom/szeptember2010.htm oldalon olvashatnak.

Véradás a TIK-ben

Ismét véradás lesz a TIK-ben. Szerdán 13 órától a Magyar Vöröskereszt munkatársai idei évben még egyszer várják az önkénteseket.

IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál megnyitó

A Régi Zsinagógában szerdán 20 órakor lesz a IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál megnyitója – meglepetés-performansz, mozgóképek és zenei aláfestés a kertben.

IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál a Grand Caféban

17 óra: Versenyfilmek 3.

18 óra: Versenyfilmek 4.

19 órakor: Engedj be! – feliratos svéd film, rendező: Tomas Alfredson.

21 órakor: – feliratos, boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café műsorairól és a fesztiválról részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 20 órakor: Step Up 3 – 3D – színes, feliratos amerikai romantikus-zenés film. Rendező: Jon M. Chu.

16 órakor: Kutyák és macskák 2. 3D – A rusnya macska bosszúja – színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Brad Peyton.

17 órakor: A 90 éves Belvárosi mozi ünnepeAz alapítástól az államosításig – Mozitörténeti kiállítás megnyitója. Megnyitja: Fári Irén muzeológus. A kiállítás a Móra Ferenc Múzeum, a Somogyi-könyvtár és a Belvárosi mozi együttműködésével jött létre.

18 órakor: Tisztelet az alapítóknak – Válogatás a negyvenes években, Lippay-produkcióban készült filmekből. (50 perc)

Balázs Béla terem:

15.30-kor: A szupercsapat – színes, szinkronizált amerikai akciófilm. Rendező: Joe Carnahan.

17.45-kor és 20.30-kor: Baaria – színes, feliratos olasz filmdráma, Rendező: Giuseppe Tornatore.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Hét perc a mennyországban – színes, feliratos izraeli–francia–magyar dráma, rendező: Omri Givon.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Jogász Gólyatábor After Party. Fütyülős akció! Házigazda: Dj. Afus. ÁJTK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 21 órakor GTK Gólyatábor Afterparty – Novákkal. Bols Vodka + Burn akció.

Előző sztori

Az egyedi vákuum betöltésre vár

Következő sztori

Orbán értékelt: 100 nap a kétharmados forradalom után