Vélemény

Régi trükk

Régi trükk

2010. szeptember 1., szerda
Régi trükk

Ezt szoktuk mondani, mikor valakit beugratunk egy jól bevált huncutsággal, kábé húszegynéhány éve ismert ugratással, csellel. Na ilyen szívatás az is, mikor választások előtt lefizetjük a szavazókat, hátha felejtenek, s mivel máról, holnapra él s gondolkodik az ember, talán az urnákig ki is tart hálájuk.

Egy ilyen régi trükköt próbált most ki Botka „törődöm veletek” László. A nagy öregektől leste el – azoktól, akiknek jelvényét amúgy a cica farkára húzta az előszobában. Ha jól emlékszem, a nyugdíjasok leggyakoribb szeretetcsomagjai mindig valahogy a választási mikulás hozta meg. A legdurvább az egyösszegű, tán 22 ezer forintos kiutálás volt, mert az a gonosz előbbi kormány elvette (mondta ezt az, aki egy diktatúrának volt elhárító tisztje, amúgy meg). Nem baj, hogy belerokkant az ország, s a 8 év első harmadának hálapénzei, esztelen pénzosztogatásai miatt is került oda nemzetünk, ahová, nem, mert legalább a pozíció a fazék mellett megmaradt. Az a baj most Lacinkkal, hogy ezt az ovis trükköt nem eszik már meg a szegediek, viszont ebből látszik, hogy ő is a fazékra hajt. „Hosszú idő ám az a 8 év, és olyan sok minden kiderült László, de olyan sok minden, annyi bilincs kattant, és annyi, de annyi tévéközvetítésen láttuk a parlamenti kijelzőn a szavazatokat. Az ország katasztrofális, elhibázott döntéseit mind jóváhagyta az igen gombjával... Laci, komolyan gondolja, hogy (leosztva a 250 milliót 3500 pedagógusra) bruttó 6 ezer forinttért megvehet minket” – mondhatná bármelyik tanár. Szóval elavult, döcögős trükkel próbálkozik most polgármesterünk, szerintem ő is érzi ezt, de olyan nagy a bizonytalanság, annyi kártya maradt a kabátzsebben, hogy megy a kapkodás ezerrel. Nálam akkor lett ez világos, és nem is tudtam, hogy szánakozzak-e, vagy a hasamat fogva röhögjek, mikor abból lett oldalas híradás, fizetett PR-cikk, szenzáció, köszönet az építő, teremtő polgármesternek zenekarostul, kisiskolás, virágátadós, pusziskodós szombati szieszta, hogy elkészült egy trolivonal 214 és fél méteres meghosszabbítása – elképesztő!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.