Sport

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

2010. szeptember 9., csütörtök
Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal rovatunkban ezúttal egyebek mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség közelgő szakmai napjáról beszélgettünk Sahin-Tóth Dezsővel, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség szakmai alelnökével.

Szakmai összejövetelre készül pénteken a CSLSZ vezetése – kezdte

Sahin-Tóth Dezső

–, a Békés Megyei Labdarúgó-szövetség és az MLSZ közös rendezvényének Kondoros ad majd otthont. Ide meghívást kaptak a megyei szövetségek elnökei, főtitkára, alelnökei és az instruktorok is. Az eseményen

Csányi Sándor

MLSZ-elnök ad majd tájékoztatást labdarúgásunk aktuális ügyeiről, a résztvevők konzultálnak az amatőr foci helyzetéről, lehetőségeiről, illetve a Gyermeklabdarúgó-szövetség képviselői a Sport XXI. és a Bozsik-program változásait ismertetik. A CSLSZ szakmai alelnöke – ahogy portálunknak elárulta – különösen az iránt érdeklődik, hogy az MLSZ vezetőinek milyen terveik vannak az amatőr és a gyermekfutballal kapcsolatban. Ha már a kicsik kerültek szóba, a sportvezető üdvözli, hogy a hírek szerint akadémiává fejlődik a makói utánpótlásklub. „Nagy örömmel értesültünk a makói hírekről. Makó ismét példát mutatott a megyei labdarúgás számára. Reméljük, ha beindul az akadémia, annak működéséből nemcsak a Lombard Pápa, hane a Csongrád megyei futball is profitálni fog” – mondta. A CSLSZ friss híreiről szólva Sahin-Tóth Dezső arról tájékoztatott, hogy a szövetség 330 kiváló minőségű bőrlabdát szerzett be, s oszt szét a megyei klubok között. „Arra kérem a vezetőket és edzőkollégákat, hogy lehetőség szerint az utánpótlásnak is juttassanak a játékszerekből” – így az alelnök. Egyúttal arról tájékoztatja az edzőket, hogy ígéretek vannak rá, a B licenc hosszabbítása nem fog már 30 ezer forintba kerülni, mint most. Hétfőn tartják a szövetség irodájában az U12-es bajnokság egyeztetését, s ekkor, az ottani egyeztetéseket is figyelembevéve nevezik meg a megyei korosztályos válogatottak edzőit is. A szülőktől és a csapatoktól megértést kér a szakmai alelnök, hiszen a részvétel mindenkinek bizonyos minimális költséggel jár. A jelenlegi szabályozás értelmében 500 forint + ÁFA értékben biztosítást kell kötniük a gyerekeknek, illetve sportorvosi igazolással is rendelkezniük kell, ami 600-700 forint + ÁFA labdarúgóként. Bár még csak szeptember van, máris megkezdődött a téli teremviadalok szervezése, előkészítése – tudtuk meg. November-december folyamán kétnapos teremtornák lesznek Szegeden a 14 évnél fiatalabbak számára. Hagyományosan Békéscsabán került sor ezekre a viadalokra, ott azonban problémák merültek föl, így veheti át a rendezést Csongrád megye székhelye. Várhatóan Magyarország, Szerbia és Románia területéről is érkeznek majd utánpótlás-együttesek a tornákra, melyeket azonnal felkarolt és támogatásáról biztosított a CSLSZ, illetve a SZEGEDma.hu és a Telin Televízió is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.