Közélet

A gyűlölet rossz tanácsadó

A gyűlölet rossz tanácsadó

2010. szeptember 22., szerda
A gyűlölet rossz tanácsadó
A közelmúltban megrendezett tápéi lakossági fórummal kapcsolatban kirobbant vita legújabb fejezeteként az alábbiakban közöljük Márta József tápéi független jelölt szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levelét.

Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Fidesz-szimpatizánsok!

Úgy láttam, egyeseknek komoly lelki problémát okozott Juhász Gyulának írt nyílt levelem. Ezért úgy érzem, néhány fontos dolgot tisztázni kell, mert ebben a felfokozott politikai küzdelemben sokan elfelejtik, hogy nem egymás ellenségei vagyunk, hanem mindannyian magyar emberek. Az igazság az, hogy először a szegedma.hu szerkesztőségébe küldtem el levelemet (2010. szeptember 18. 22:47), majd miután ott nem jelent meg (lehet, hogy nem vártam eleget), továbbküldtem a DM-nek is (2010. szeptember 19. 9:10). Miután a DM feltette a netre a cikket, a szegedma.hu portálon is megjelent. Levelem alapvető célja nem a megbántás volt, azonban nem hagyhattam szó nélkül a lakossági fórum szervezéssel, valamint a plakáttépkedéssel kapcsolatos burkolt gyanúsítást. Ezzel együtt nem tartom szerencsés dolognak a hibák elhallgatását egy politikai közszereplő esetében. A hibák feltárása, megvitatása mindenki számára tanulság lehet, amely csak előbbre viheti közösségünk ügyét. Sajnos sokan vérre menő küzdelemnek fogják fel a választási kampányt, el sem tudják képzelni kedvenc pártjuk vagy jelöltjük esetleges vereségét. Tele vannak gyűlölettel, amely elhomályosítja a józan ítélőképességüket. Összeesküvés elméleteket gyártanak, ahelyett, hogy tiszta fejjel értékelnék az eseményeket. Szeretném jelezni, hogy Magyarországon nem csak kétféle embertípus él: Fideszes és nem Fideszes. Ennél sokkal árnyaltabb a kép! Azt is megjegyzem, hogy aki nem Fideszes, az még nem biztos, hogy kommunista! Én megértem, hogy most mindenkire rá kell fogni, aki potenciális ellenfél, de ezzel csak az ország megosztottságát konzerváljuk. Kedves Fideszesek! A gyűlölet rossz tanácsadó, előbb-utóbb rámegy az ember egészsége. Nem ér annyit ez a választási cirkusz, hogy bárkinek is feldolgozhatatlan problémát okozzon. Én bízok az emberek bölcsességében és abban, hogy előbb-utóbb beáll az egyensúly és elkezdődik az érdemi országépítő munka!

Üdvözlettel, Márta József független jelölt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.