Labdarúgás: elgázolta az UTC-t a Mórahalom + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Kiütéses győzelemmel állt a tabella élére a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Mórahalom. A Kistelek gyálaréti pontvesztését kihasználó Tóth-csapat hetet vágott az újonc UTC-nek. A meccset online közvetítésünkben kísérhették figyelemmel.


Labdarúgó megyei I. osztály 5. forduló, Mórahalom, vezeti: Hegyi Péter.

Mórahalom: Szűcs – Kreizler, Illés A., Udvari, Gyimesi L. (Illés T. 72′), Siha (Papdi 60′), Tóth L., Sádt (Purgel 59′), Daróczi, Szőke, Takács. Vezetőedző: Tóth Ákos.
UTC: Béry – Farkas A. (Molnár 75′), Joó (Fejsze 46′), Erhardt, Szabó L., Szántó, Jaksa, Péczely (Konkoly 33′), Tóth Z., Balogh N., Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Kreizler 2 (16′, 62′), Daróczi (19′), Tóth L. (29′), Takács (70′), Szántó (öngól, 78′), Szőke (80′).
Kiállítva: Konkoly (87′).

Tóth Ákos, a Mórahalom vezetőedzője: “Megyünk tovább sok munkával a megkezdett úton. Remélem, lendületünk egészen karácsonyig kitart.”
Gidai Sándor, az UTC elnöke: “Gratulálok a Mórahalomnak, látványos játékkal megérdemelten győzött a kitűnő erőkből álló hazai csapat. Mi bátortalanul futballoztunk, ami az eredményben is megmutatkozik. Szeretném azonban elmondani, hogy ilyen színvonaltalan, rossz játékvezetést nem lenne szabad megengedni Csongrád megyében.”

91. perc: Vége a meccsnek, megérdemelten és magabiztosan győzött a Mórahalom, mely bajnokesélyeshez méltóan futballozott. Az UTC ezen a napon nem tudott felnőni a feladathoz. Az újonc vészes gólínségben szenved, hiszen ez volt sorrendben a negyedik meccs, ahol nem talált a kapuba. Az egyetlen bajnoki találatukat még az első játéknapon szerezték a SZVSE ellen. A hazaiaknál ellenkező előjelű ez a sorozat, hiszen Szűcs Marcell kapus hálója immár 387 perc óta érintetlen (az első körben, Csanádpalotán nyúlt utoljára maga mögé)!
89. perc: Daróczi szabadrúgása levágódott a sorfalról, Mazula felszabadított. Hatalmas verést kapnak a vendégek.
87. perc: Kiállítás az UTC-nél, Hegyi sporttárs megelégelte a szövegelést, Konkoly Tibort leparancsolta a pályáról.
86. perc: A vendégek alighanem megemlegetik ezt az összecsapást. Gálázik a Mórahalom, mely az Üllésnek nyolcat rúgott, most hétnél tart. Folytatódnak egyébként a parázs jelenetek, Mazula megsérült egy ütközésnél, ám vissza tudott térni.

no images were found

80. perc: GÓÓÓL! KO! Daróczi bal oldali beadását Szőke Péter nagyszerű mozdulattal, középmagasan fejelte a jobb sarokba; 7-0!
79. perc: Áll a bál, a bíró ítéletei elleni tiltakozásul a vendégek teljes különítménye elhagyta a kispadot.
78. perc: GÓÓÓL! Újabb pofon az amúgy is ideges és feszült UTC-nek. Egy szabadrúgást követően az egyik mórahalmi játékos a kapufára csúsztatott, a kipattanót Szántó Adrián a saját kapujába sodorta; 6-0!
76-77. perc: Nehezen viselt egy ítéletet a vendégek kispadja, összevesztek Hegyi játékvezetővel, aki mind Pálfy Zoltán vezetőedzőt, mind az UTC intézőjét kikísértette a pályáról.
75. perc: Farkas helyett Molnár Sándor a pályán, az UTC sem válthat többet.
72. perc: Tóth Ákos a harmadik cserelehetőségét is kihasználta: Illés Tibornak szavazott bizalmat, s Gyimesi Lászlót rendelte a padra.
70. perc: GÓÓÓL! Takács Gábor is feliratkozott a góllövők közé. Már épp lejegyezni készültünk, hogy a játékra és az iramra nem lehet panasz, de a kapuk nem forognak veszélyben, mikor a hazaiak kitűnősége egyéni akcióval cáfolt rá minderre. Szép és hosszú szólója után 2 méterről gurított a kapuba. Két-három védőt bolondított meg, s a kapust is elfektette, a térfél közepétől indulva jutott el szinte a kapuig; 5-0!
62. perc: GÓÓÓL! Itt az újabb mórahalmi gól, de ezúttal ezt lábbal szerezték a hazaiak. Egy szöglet utáni fejest még ki tudott ütni Béry, de nem szabadult fel a kapuja, többen is megpróbálták a labdát a hálóba rúgni, végül Kreizler Károly járt eredménnyel, mintegy 2 méterről bombázott és talált; 4-0!
60. perc: Mórahalmi cserék egymás után: Sádt és Siha kaptak pihenőt, Purgel Adrian és Papdi Szabolcs léptek a pályára. Mindeközben Tóth Lukács előtt adódott helyzet, de a támadó túlkombinálta, így menteni tudtak a védők.

no images were found

52. perc: Veszélyeztet a hazai alakulat, de most, a második félidőben még állja a rohamokat a vendégcsapat. Az imént egy szöglet után kavarodás támadt az UTC tizenhatosán belül, egy visszafejelt labdát Béry kapusnak csak harmadik próbálkozásra sikerült megkaparintania, miközben talán még szabálytalankodtak is vele szemben.
48. perc: A Mórahalom játszik fölényben az első percekben, a széleken próbál az UTC védelme mögé kerülni. A szünetben egyébként Fejsze Endre állt be Joó helyére.
46. perc: A harminc perc alatt ledolgozhatatlannak tűnő hátrányba került UTC kezdte a második félidőt. Úgy látszik, az újoncnak továbbra is várnia kell első sikerére. Jövő szombaton egyébként majd a Tápét fogadják Pálfy Zoltán fiai – mikor, ha ott és akkor nem? S ha már így előretekintettünk, a Mórahalom – éllovasként – Dorozsmára látogat majd vasárnap.

45. perc: Szünet. A lefújás előtti pillanatokban Joó György szépíthetett volna, nagy helyzetbe került, igaz, kissé kisodródott, de akkor is lőhetett volna jobban – a labda csúnyán elment a kapu mellett-fölött. Aligha túlzás kijelenteni, hogy eldőlt a három pont sorsa.
40. perc: Az UTC kijött közben a nagy nyomás alól, el-eljut a visszaálló Mórahalom tizenhatosáig. Őszintén szólva azonban nincs túl sok veszély ezekben az akciókban.
36. perc: Sádt Tamás szerezhette volna meg a negyedik találatot, de nem tette. A mórahalmi játékos ütközött Béry kapussal, s ápolni is kellett, de folytatni tudja.
35. perc: Nincs mit szépíteni a dolgon, klasszisokkal jobban játszik a Mórahalom, mint ellenfele. Talán éppen azért, mert ezen a szinten klasszisnak számító labdarúgók alkotják a hazai gárdát, mely a bajnokság egyik legnagyobb esélyese. A rendkívül szimpatikus UTC pedig továbbra is küszködik az osztályváltás nehézségeivel. A vendégek közben cseréltek, Péczelyt Konkoly váltotta.
29. perc: GÓÓÓL! Immár a harmadik fejesgól az újszegedi kapuban. Egy Takács-szögletet követően Tóth Lukács emelkedett, s gyönyörű mozdulattal stukkolt a hálóba; 3-0!
26. perc: Kétgólos előnyének tudatában könnyedén, látványosan futballozik a Mórahalom, az UTC visszahúzódik, egyelőre nincs érdemleges próbálkozása. Takács tört előre a bal szárnyon, de szögletre mentettek előle. A sarokrúgást Béry le tudta húzni, így neki is van sikerélménye, ha már a hazaiak az első húsz percben szerzett két góllal elvették a kedvét a védéstől.
19. perc: GÓÓÓL! A zseniális képességű Takács Gábor ment el jobb oldalon, remekül ívelt át a hosszúra, az érkező Daróczi Lászlónak nem volt nehéz dolga, az üresen tátongó kapuba fejelt; 2-0!
16. perc: GÓÓÓL! Eddig bírta az UTC. Vezet és a virtuális tabella élén a Mórahalom! Történt, hogy Tóth Lukács passza után Szőke lövését még a kapu fölé nyomta Béry, ám a Takács Gábor által elvégzett sarokrúgást követően a nagyszerű fejjátékáról ismert Kreizler magabiztosan bólintott a hálóba; 1-0!
15. perc: Dörgött az újszegedi kapufa, egy hazai beadást a menteni igyekvő Péczely vágott a fára…
13. perc: Továbbra sincs gól, de nem járt messze tőle Tóth Ákos csapata. Tóth Lukács húzott el a jobb oldalon, lágyan pörgetett középre, az üresen érkező Szőke Péter a rövid sarok mellé fejelt…
9. perc: Kimaradt az első nagy helyzet, mégpedig a Mórahalom előtt. Gyimesi Norbert ment el a jobb oldalon, remekül adott be, a labda elcsúszott Tóth Lukács előtt, de a másik oldalról sikerült azt visszalőni – Tóth Zoltán a gólvonalról szabadított föl.
8. perc: Az első rohamokat átvészelte az UTC, ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek is bátran futballoznak.
4. perc: Szűcs Marcell kapus túl a 300 percen, már ami a góltalanságot illeti. Szép teljesítmény!
2. perc: Az első lehetőség a mórahalmiak előtt adódott, egy 18 méteres szabadrúgás azonban levágódott a sorfalról.
1. perc: A Mórahalom kezdte a találkozót. A hazaiak fehérben, a vendégek feketében játszanak.

A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését Mórahalmon rendezik. Az erre a szezonra még inkább megerősített, nem titkoltan a bajnoki címről álmodozó hazaiak az újonc UTC-t látják vendégül.
A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport bajnoka nagyszerűen kezdte a bajnokságot, hiszen két meghatározó alakulat, a SZVSE-Gyálarét és a Csongrád ellen játszott döntetlent (1-1, 0-0). Ezt követően viszont látványosan megtorpantak Mazuláék, még a nagyon masszívnak tűnő védelem is megroppant, hiszen Csanádpalotán 0-3-ba szaladtak bele, majd otthon kaptak ki 2-0-ra a Balástyától. Pálfy Zoltán vezetőedző most elvárja tanítványaitól, szedjék össze magukat, nőjenek föl a megye I. szintjére!
Ami a Mórahalmot illeti, Tóth Ákos gárdája a csanádpalotai 3-3-as nyitány után bombaformába lendült. A következő három összecsapáson gólt sem kaptak: a Balástyát 2-0-ra, az Üllést 8-0-ra, a Tápét 2-0-ra verték. Első számú gólvadászuk, Szőke Péter immár hat találatnál tart, Szűcs Marcell kapus hálója pedig 297 perce érintetlen. Ha folytatják ezt a remek sorozatot, s begyűjtik a három pontot, akkor a 6. fordulót ők várják a tabella éléről!

no images were found

Előző sztori

Röplabda: kikapott, majd döntetlenre végzett a HPQ

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK