Botka erkölcsi felelősséggel tartozik

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged problémái azonosak az országéval, melyek orvoslása csak úgy képzelhető el, hogyha nemcsak Szeged mögött van a kormány, hanem a kormány mögött van Szeged is – szögezte le Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke szegedi sajtótájékoztatóján azt tanácsolta a helyieknek, hogy B. Nagy László személyében válasszanak kormánypárti polgármestert.

„Szeged nem egy városfallal körülvett kis állam, hanem Magyarország szerves része. Mindaz, ami ebben a városban történt vagy történik, az összefügg az országos eseményekkel és tendenciákkal” – jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke B. Nagy László polgármesterjelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Botka László szocialista polgármester teljesítményét Kövér szerint majd a választók értékelik október 3-án, de döntésükkor több szempontot is figyelembe kell venniük, hiszen Botka az MSZP meghatározó politikusa polgármestersége mellett. A választmányi elnök szerint a helyi teljesítményének megvizsgálása mellett más szemszögből is górcső alá venni az elmúlt két ciklust. „Meg kell nézni, hogy Botka László, mint szegedi polgármester, az MSZP egyik frontembere hogyan és milyen erkölcsi felelősséggel tartozik az ország tönkretételéért, amit az elvtársai vittek végbe az elmúlt nyolc esztendőben” – szögezte le Kövér. Szerinte aki nevét adta az elmúlt négy esztendő MSZP-s fosztogatásához, annak erkölcsi értelemben is számot kell adnia minden olyan problémáért, amelyek a Szegeden élő embereket sújtják.
Az Országgyűlés elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy B. Nagy László megválasztása esetén nemcsak egy várost vezet majd, hanem egyúttal politikai súlyánál fogva erkölcsileg is hitelesíti azt a politikai erőt, melynek támogatására számíthat.
„Szeged problémái ugyanazok, mint az országéi, melyekre a megoldás az, hogyha nemcsak Szeged mögött van kormány, hanem a kormány mögött van a város is”, ezért is fontos a fideszes polgármesterjelölt támogatása Kövér szerint.

“…a befektetőknek legyen kedvük Szegedre jönni”

B. Nagy László támogatása mellett szól az is, hogy azonos értékrend, közös nyelv, politikai és személyes kapcsolatok is kötik a kormányzathoz. „Ez a közös nyelv pedig megkönnyíti a helyi szinten megjelenő problémák kezelését” – szögezte le.
A Fidesz polgármesterjelöltje, B. Nagy László elengedhetetlennek tartja a szemléletváltást Szegeden. Az önkormányzat pénzügyi és gazdasági stabilitásának megteremtését emelte ki fontos célként, illetve a munkahelyteremtést. „Úgy kell alakítani a feltételeket, hogy a befektetőknek legyen kedvük Szegedre jönni. Ehhez azonban szükséges, hogy olyan kommunikációt és alázatot tanúsítson a város vezetése a befektetőkkel szemben, hogy szeressenek idejönni” – szögezte le B. Nagy László. A Fidesz polgármesterjelöltje mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy új munkahelyek létesüljenek a városban.

Előző sztori

’Vissza a természetből’ – avagy az elhomályosodás kora

Következő sztori

Szerda: Kanyarok az időben