Nem zárják be a kecskési postát

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Mégsem zárják be október végén a kecskéstelepi postát – jelentette be a szerda esti lakossági fórumon a Magyar Postánál a helyi civilek kérésére közbenjáró Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő. A Kecskési Művelődési Házban összegyűlt érdeklődők előtt bemutatkozott B. Nagy László, a Fidesz polgármester-jelöltje és Nógrádi Tibor önkormányzati képviselőjelölt is.

„Sikerrel zárultak a Magyar Posta vezetőjével folytatott tárgyalások, így továbbra is fenntartják a kecskéstelepi postahivatal működéséről szóló, október végén lejáró szerződést” – ezzel a jó hírrel kezdte a lakossági fórumot Nógrádi Zoltán. A városrész országgyűlési képviselője köszönetet mondott a Csorba Ágnes által vezetett Kecskési Civilek a Környezetünkért Érdekvédelmi Egyesületnek (CIKÉR) és a helyi lakosoknak, amiért összefogtak és aláírásgyűjtéssel adtak súlyt a tárgyalásokon a kérésnek. Hozzátette: a Posta új vezetése kifejezte, nem értenek egyet a kis posták korábbi menedzsment által szorgalmazott bezárásával.
Nógrádi összefogásra szólította fel az őt a közelmúltban támadó jobbikos politikusokat is: „Ne tereljünk minden kérdést politikai síkra, ne legyen minden ügyből versengés – igyekezzünk közösen fellépni az általunk képviselt emberek érdekeiért!”

B. Nagy: Munkahelyteremtés és megtakarítások

Vastaps fogadta a fórumot egy rövid programismertetés erejéig meglátogató B. Nagy Lászlót. A polgármesterjelölt kiemelte, győzelme esetén első és legfontosabb feladatának Szeged gazdálkodásának rendezését tartja. „Nem kell csodát vagy gyors eredményt várni, az óriási adósságállomány beszűkíti az új városvezetés mozgásterét” – mondta B. Nagy, aki kitért arra is, hogy a megtakarításokat a városüzemeltetésnek magán kell elkezdenie: racionalizálják a feladatokat, megszüntetik a párhuzamos munkaköröket. „Megfelelő légkört kell teremteni a vállalkozások számára Szegeden, vonzóvá kell tenni a várost a befektetők előtt” – emelte ki a politikus. A Fidesz polgármester-jelöltje Szeged felzárkózásának kulcsaként a munkahelyteremtést és a biztonság – közlekedési és közbiztonság – elősegítését említette.

„Az emberek problémáival foglalkozni”

Nógrádi Tibor képviselőjelölt megválasztása esetén a Kecskéstelepen jól működő, saját erejét már megtapasztalt civilekre alapozná a városrész képviseletét. Az állandó kapcsolattartás érdekében irodát nyitna, gyakori fogadóórákon várná a személyes találkozásokat. „Nem a nagypolitikával szeretnék foglalkozni képviselőként, hanem az itt élők problémáinak megoldásával” – mondta Nógrádi Tibor, aki szerint a jól működő, élhető közösségek megteremtése elsődlegesen nem pénzkérdés, inkább egymásra figyelés és segítségnyújtás szükséges hozzá.

A fórumon jelenlévők hozzászólásaikban az egyre rosszabb állapotba kerülő 5-ös útról, a városrész kátyúsodó utcáiról, a csapadékvíz-elvezető árkok hiányáról és a veszélyessé vált kerékpáros közlekedésről beszéltek, de fontos kérdésként említették egy helyi kispiac kialakítását is.

no images were found

Előző sztori

Szerda este a Zacc Kávézóban

Következő sztori

B. Nagy együttműködést ígért Újrókuson