Közélet

Feltámad a régi Hungária

Feltámad a régi Hungária

2010. szeptember 14., kedd
Feltámad a régi Hungária

Több mint 30 éve, hogy bezárt a szegediek egyik kedvenc szórakozóhelye, a régi Hungária. Az évek során több tulajdonos váltakozott, kísérletek történtek a patinás épület felújítására, régi fényének visszaállítására, de többnyire pénzhiány miatt, rendre meghiúsultak a tervek.

Az épület a 90-es évek közepe óta a Questor cégcsoport tulajdonában áll, amely ugyancsak nem mondott le erről a szándékról, a jelenlegi gazdasági helyzet és a pénzügyi válság azonban csöppet sem kedvez a beruházásoknak. Ha már nem lehet felújítani, legalább megpróbálják jelenlegi formájában és állapotában hasznosítani. Gondoltak egyet, és a cégcsoporthoz tartozó régi Hungária Kft.-re bízták az egykori szálloda bekapcsolását Szeged kulturális életébe.

Molnár Sándortól

, a kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, eddig sem zárkóztak el a megkeresések elől, hiszen rendeztek már a Hungiban kiállításokat, alternatív színházi előadásokat, nemrégiben pedig a halfesztivál keretében négynapos programsorozat zajlott az ódon épület falai között. Az egyik fő esemény volt a mindenképpen sikeres Szeged szépe választás. Korábban, talán szokatlannak tűnő kéréssel, olyan ifjú párok is jelentkeztek, akik – nyilván a retróőrület hatására – itt ejtették meg az esküvő utáni fotózást. „A régi Hungáriának kétségtelenül van hangulata, és mi azt szeretnénk – fogalmaz Molnár Sándor –, ha minél többen megkeresnének bennünket az épület hasznosításával kapcsolatban. Amire lehet, mi szívesen odaadjuk, nyitottak vagyunk minden kezdeményezésre, amelynek igényeit a ház ki tudja elégíteni, sőt ezzel a felhívással mi magunk is fokozni szeretnénk az érdeklődést.” A régi Hungária így félig felújítva, belülről kissé romosan is csodálatos, gyönyörű. Használjuk ki adottságait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.