Fél év alatt tönkrementek a padok a huszárszobornál + PANORÁMA

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület felkereste szerkesztőségünket, hogy felhívja figyelmünket a Reök előtti téren fél éve átadott új köztér padjainak az állapotára. Szerintük gyalázat, ha egy ilyen drága beruházásnál a térelemek alig hat hónap alatt tönkremennek, mert meglátásuk szerint a padok léceivel ez történt.

Az ügyben egy sajtótájékoztatót tartottak, ahol a SZEGEDma.hu-nak átnyújtották nyílt levelüket is, amit alább olvashatnak, és egy lapot ragasztottak ki az egyik padra: „Vigyázz!!! Frissen átadva” felirattal.

„A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület sajnálattal tudatja az érintettekkel, hogy a Szegedi 3. Honvéd Huszárezred kegyeleti emlékhelyére Pacsika Emíllia textilművésznő nagy ívű tervei alapján elkészített térbútorok felett eljárt az idő. A gondos, hozzáértő kezek munkája nem bírt azzal az óriási igénybevétellel, ami az átadás után alig több mint hat hónap (!) alatt érte. A turisták százezrei és a földön gondtalanul hempergődző diákok tucatjai szomorúan szemlélik a paddeszkák állagának felgyorsult pusztulását.
Tudomásul vesszük, hogy a 300 milliós beruházás műszaki tartalmáért senkit nem terhel felelősség, csak javadalmazás. Akciónkkal csupán arra szeretnénk a kétkedők figyelmét ráirányítani, hogy Botka László polgármester hihetetlenül drága és silány minőségű látszatprojektjeinek következményeit sajnos unokáink is látni és nyögni fogják” – írja v. Szilágyi Árpád városvédő polgár, az egyesület elnöke.


Lófara – az átalakított tér, Szeged

no images were found

Előző sztori

Elsodorta a kislányt, majd elhajtott

Következő sztori

Kamion balesetezett a Bertalan hídon