Vélemény

Egy családfő töketlenkedése

Egy családfő töketlenkedése

2010. szeptember 22., szerda
Egy családfő töketlenkedése

Mit csinálhat egy családfő, ha az a debil festő szétrámolta a szobákat, de napi egy órát dolgozik csak és egy hét helyett már egy hónapja meszelgeti a falakat, ráadásul, akivel elnyerte a melót, az a kolléga megszüntette az ipart, mert szétlopta saját vállalkozását, és elment a horvát tengerpartra néhány évre hajókázni?

Az asszony már napok óta könnyes szemekkel fekszik, a gyerekek a földön alszanak hálózsákban, és csak botladozva, néha pofára esve lehet közlekedni a szobák között. És ami a legszebb, a munka befejezése teljesen bizonytalan, akár még hosszú hetekig is eltarthat ez az állapot. Kibírja a család? Ki. Egy család mindent kibír. De ki a felelős? Az asszony a vasárnapi ebéd után nem bírja tovább, és a férj fejére olvassa: „te béna állat, hát a Marika is tudta, hogy az a vállalkozó, aki a külső festést csinálta, és idő előtt lelépett, egy svihák, évek óta csak a saját zsebére gondol, és egy időzített bomba!” A férj megvonja a vállát, mit tehet, be kellett vennie a buliba, egy régi cimbora, tartozott neki, és különben is, a barátja barátja. A feleség azt is a szemére veti, hogyan lehet ilyen hülye, hogy a családi kasszából ezt a szar munkavégzést kifizeti. A férj vállat von, és megmutatja a szerződést. A feleség a fejét fogja. „Miért kötött ilyen előnytelen megállapodást?” Válasz nincs. A festő tovább szívatja a családot, a családfő pedig esténként széttárt karokkal vonogatja vállát, mint egy nyakfájós bagoly, és nyugtatja a srácokat meg az asszonyt, hogy egyszer minden elkészül úgy is, és majd peres úton visszakérjük a pénzt, amit holnap kifizet a szélhámos melósnak. (A szereplők és az esemény felcserélhetők. Javaslat: Botka László polgármester és az ő választói, valamint a szegedi elektromos tömegközlekedés-fejlesztés.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.