Bulvár

Burkolatjavítási munkák Szegeden és a Sándorfalvi úton

Burkolatjavítási munkák Szegeden és a Sándorfalvi úton

2010. szeptember 17., péntek
Burkolatjavítási munkák Szegeden és a Sándorfalvi úton

A Csongrád–Szeged összekötő út 56-40 kilométer szelvényei között burkolatjavítási munkálatok kezdődnek szeptember 20-án reggel 7 órától. A javítási munkák során egyes helyeken félpályás útlezárásokra és útszűkületekre kell a közlekedőknek számítaniuk. A munkálatok befejezése október végére várható. Szegeden a Budapesti és a József Attila körút csomópontjában csatorna fedelek szintbe emelését kezdi el a Magyar Közút. A munkálatok várhatón szeptember 27-ig tartanak, addig egy forgalmi sávot lezár a közútkezelő.

A Sándorfalvi úton (4519 jelű út) 56-40 kilométer szelvényei között mindkét forgalmi sávon végez aszfaltozási és kátyúzási munkákat, valamint pályaszerkezet cseréket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok reggel 7-16 óra között zajlanak. A munkák ideje alatt útszűkületekre, illetve időszakos sávlezárásokra számíthatnak az arra közlekedők. A felújítandó szakaszon lakott területen kívül 40-60 km/h-s, lakott területen belül pedig 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe, illetve a munkaterület szélén sávos terelőtáblákat is kihelyez a cég. A munkálatok szeptember 20-án kezdődnek és várhatóan október végéig tartanak. Szeptember 20-án reggel 7 órától Szegeden a Budapesti és a József Attila körút csomópontjában 4 darab csatorna fedél helyreállítási és szintbeemelési munkálatai kezdődnek meg. A munkálatok idejére a kereszteződésben az egyik balra kanyarodó sávot lezárja a Közút. A kivitelezési munkák 7-17 óráig zajlanak a tervek szerint. A munkaterület környezetében 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe. A felújítások idejére a kereszteződés nagy átmenő forgalma miatt jelentős torlódások várhatók. A közútkezelő ezért arra kéri a közlekedőket, hogy ha tehetik, a javítási munkák idejére kerüljék el ezt a kereszteződést. Az autósok navigálását a munkálatok idején természetesen terelőtáblák segítik. A helyreállítási munkálatok várhatóan szeptember 27-ig befejeződnek. A Tisza Volán Zrt. tájékoztatása szerint 2010. szeptember 20-án - hétfőtől - üzemkezdettől szeptember 26-a – vasárnap - üzemzárásig a Szeged – Algyő autóbuszvonalon, a Szeged – Tarján - Víztoronytér irányban terelőútvonalon közlekednek a tömegközlekedési járműveik az alábbiak szerint: Algyő - Radnai utca megállóhelytől Szeged - Szélső sor megállóhelyig változatlanul, azt követően a Csorba utca – Sólyom utca – Budapesti körút útvonalon haladnak a járművek. A terelés ideje alatt a Szeged – Tarján - Víztoronytér irányában a Szeged - Budapesti körút megállóhelyet a járatok nem érintik. Algyő irányába a járatok a menetrendben meghirdetett nyomvonalon közlekednek. A felújítások idejére torlódások várhatók, ezért a lakosság türelmét és megértését kéri a Magyar Közút.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.