Borszűrő Szent Mihály-szüret Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Borszűrő Szent Mihály napján idén is szüretre hívja vendégeit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Szeptember 25-én a szegedi tanya udvarán, a préselés munkafolyamatába lehet bekapcsolódni, megkóstolva a szőlőt és a mustot. A szüretelők szórakoztatásáról és a vidám muzsikáról a gazda gondoskodik.

Mihály napján volt egykor Szegeden a híres őszi vásár is. Ennek hangulata kel életre a Skanzenben, ahol mesteremberek, kézművesek mutatják be tudományukat, árulják portékájukat.
A régi mesterségek kedvelői elleshetnek néhány fogást a mézeskalácsos, papucsos, fazekas mesterektől, illetve megtudhatják, milyen a jó bicska, hogyan patkol lovat a kovács.
A vásárban bárki „levetetheti” magát a vándor fotográfussal, háziasszonyok kitanulhatják a szappanfőzés fortélyait, egy tősgyökeres csongrádi halásztól pedig nem csak a halfogás tudományát lehet elsajátítani, hanem azt is, hogy hogyan lehet olyan halászlét főzni, mely után még az ínyencek is megnyalják a szájuk szélét.

Programok délelőtt 10 órától folyamatosan a skanzenben, illetve a tóparton.

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, 6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

Időpont: 2010. szeptember 25., szombat

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Naprakész információ ITT.

Előző sztori

Kosárlabda: hazai pályán meccsel a Szedeák

Következő sztori

Egy családfő töketlenkedése