Közélet

A magyarok többsége kivonulna Afganisztánból

A magyarok többsége kivonulna Afganisztánból

2010. szeptember 18., szombat
A magyarok többsége kivonulna Afganisztánból

A megkérdezettek több mint fele, 52 százaléka nem ért egyet azzal, hogy hazánk részt vegyen a NATO vezette afganisztáni misszióban, ugyanakkor 69 százalék támogatja a NATO-tagságunkat. A kutatás a legalább heti rendszerességgel internetező, 18 éven felüli magyar állampolgárok véleményét reprezentálja - olvasható a Népszabadság felméréséről az index.hu-n.

Az afganisztáni misszióban való részvételt a megkérdezettek 35 százaléka támogatta. A megkérdezettek 43 százaléka szerint szerepvállalásunk inkább gyengíti Magyarország biztonságát. A Népszabadság érdekes kérdésnek nevezte, hogy bár 2003 óta veszünk részt az afganisztáni misszióban, s 2006-tól vállalunk komolyabb szerepet, talán csak most, a halálesetek (négy honvéd esett el Afganisztánban) kapcsán alakult ki szélesebb vita arról, mit is keresünk mi ott. További részletek az

Indexen

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.