Sport

Szeged Beton: a Rijeka, a Nagyvárad és a Montpellier az ellenfél az Euroligában

Szeged Beton: a Rijeka, a Nagyvárad és a Montpellier az ellenfél az Euroligában

2010. augusztus 6., péntek
Szeged Beton: a Rijeka, a Nagyvárad és a Montpellier az ellenfél az Euroligában

A honi bajnok Vasas és az ob I-ben legutóbb második Eger kiemeltként csak később kapcsolódik be a küzdelmekbe, a férfi vízilabda Euroligában induló harmadik magyar csapat, az idehaza bronzérmes Szeged azonban már a nemzetközi sorozat első selejtezőkörében vízbe száll - méghozzá honi medencében.

A LEN, a kontinentális szövetség által pénteken elkészített sorsolás szerint a Tisza-partiak a C betűjelű csoport körmeccseinek gazdájaként a horvát Primorje Rijekát, a román CSM Oradeát és a francia Montpellier WP együttesét látják vendégül. Az ellenfeleknél több magyar légiós is játszik, közülük a legnevesebbek az olimpiai bajnok

Varga

fivérek,

Dániel

és

Dénes

, akik a Vasastól elszerződve az új idénytől már a rijekai alakulatnál folytatják pályafutásukat. A LEN honlapjának közlése szerint az első kvalifikációs fordulóban érintett csapatokat két négyes és két ötös csoportba osztották, ahonnan az első kettő kerül tovább a következő körbe, a hátrébb végzettek pedig a második számú európai sorozatban, a LEN Kupában folytathatják. A férfi LEN Kupa selejtezőjének csoportbeosztását ugyancsak pénteken ejtették meg, s mindkét érintett magyar gárdának illik magabiztosan továbbjutnia. A legutóbbi bajnoki idényben negyedik Ferencváros a C jelű stuttgarti kvintettben kapott helyet a német SSV Esslingen, a görög NOP Patrasz, az orosz Dinamo Moszkva és az ír Wolfhounds Belfast társaságában. Az ob I-ben legutóbb ötödikként zárt Honvédnak az A csoportban a házigazda grúz Dinamo Tbiliszi mellett a már szintén szebb napokat is látott olasz CN Posillipóval, a francia Olympic Nice-szel, a török ENKA Isztambullal és az izraeli ASA Tel-Avivval kell megküzdenie. A siker már csak azért is megelőlegezhető, mert minden csoportból az első négy léphet a következő körbe. A nőknél egy magyar csapat érintett a nyitókörben: a női LEN Kupában a Szentes - az egyik rendezőként - próbálkozhat, szinte bizonyosan eredményesen, mivel négyeséből a legjobb három jut tovább. Az ellenfelek: ZLV Leiden (holland), Dos Hermanas Sevilla (spanyol), VK Tas 2000 (szerb).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.