Szeged Beton: a Rijeka, a Nagyvárad és a Montpellier az ellenfél az Euroligában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A honi bajnok Vasas és az ob I-ben legutóbb második Eger kiemeltként csak később kapcsolódik be a küzdelmekbe, a férfi vízilabda Euroligában induló harmadik magyar csapat, az idehaza bronzérmes Szeged azonban már a nemzetközi sorozat első selejtezőkörében vízbe száll – méghozzá honi medencében.

A LEN, a kontinentális szövetség által pénteken elkészített sorsolás szerint a Tisza-partiak a C betűjelű csoport körmeccseinek gazdájaként a horvát Primorje Rijekát, a román CSM Oradeát és a francia Montpellier WP együttesét látják vendégül. Az ellenfeleknél több magyar légiós is játszik, közülük a legnevesebbek az olimpiai bajnok Varga fivérek, Dániel és Dénes, akik a Vasastól elszerződve az új idénytől már a rijekai alakulatnál folytatják pályafutásukat.
A LEN honlapjának közlése szerint az első kvalifikációs fordulóban érintett csapatokat két négyes és két ötös csoportba osztották, ahonnan az első kettő kerül tovább a következő körbe, a hátrébb végzettek pedig a második számú európai sorozatban, a LEN Kupában folytathatják.
A férfi LEN Kupa selejtezőjének csoportbeosztását ugyancsak pénteken ejtették meg, s mindkét érintett magyar gárdának illik magabiztosan továbbjutnia. A legutóbbi bajnoki idényben negyedik Ferencváros a C jelű stuttgarti kvintettben kapott helyet a német SSV Esslingen, a görög NOP Patrasz, az orosz Dinamo Moszkva és az ír Wolfhounds Belfast társaságában. Az ob I-ben legutóbb ötödikként zárt Honvédnak az A csoportban a házigazda grúz Dinamo Tbiliszi mellett a már szintén szebb napokat is látott olasz CN Posillipóval, a francia Olympic Nice-szel, a török ENKA Isztambullal és az izraeli ASA Tel-Avivval kell megküzdenie. A siker már csak azért is megelőlegezhető, mert minden csoportból az első négy léphet a következő körbe.
A nőknél egy magyar csapat érintett a nyitókörben: a női LEN Kupában a Szentes – az egyik rendezőként – próbálkozhat, szinte bizonyosan eredményesen, mivel négyeséből a legjobb három jut tovább. Az ellenfelek: ZLV Leiden (holland), Dos Hermanas Sevilla (spanyol), VK Tas 2000 (szerb).

Előző sztori

Hungarikum Fesztivál a Széchenyi téren + VIDEÓ

Következő sztori

Schmitt Pál egyensúly és nem ellensúly akar lenni