Közélet

Repülőnap: Simicskó fejlesztené a légierőt

Repülőnap: Simicskó fejlesztené a légierőt

2010. augusztus 7., szombat
Repülőnap: Simicskó fejlesztené a légierőt

Bár a Magyar Honvédség összességében nincs jó állapotban, a pilóták felkészültsége magas színvonalú, hűen tükrözik ezt a kecskeméti repülőnap bemutatói is – fogalmazott az eseményen a szaktárca államtitkára. Simicskó István szólt arról is, hogy a kabinet elindított egy nagyon komoly átvilágítást a honvédségnél - olvasható a Magyar Nemzet Online-on.

Simicskó István

a program délelőtti, hivatalos megnyitóját követő sajtótájékoztatón kiemelte: a XI. Repülőnap és Haditechnikai Bemutató kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a civilek is betekintést nyerjenek a Magyar Honvédség képességeibe és a katonák mindennapjaiba. Jelezte: az új kormánynak hosszabb távon is célja, a politikai ellenőrzésen túl, a klasszikus értelemben vett civil kontroll erősítése. Az államtitkár újságírói kérdésekre válaszolva méltatta a magyar pilóták felkészültségét. Hozzátette azonban, hogy „az elmúlt évek irányt tévesztett politikájának köszönhetően a magyar haderő nincs jó állapotban”. Rossz üzenetként értékelte a honvédségnél zajlott leépítéseket, a szervezeten belüli korrupciós ügyeket és bizonyos képességek hiányát. A legfontosabb teendők kapcsán pedig rámutatott: „Elindítottunk egy nagyon komoly átvilágítást. Először ugyanis a fejekben kell a morális rendet megteremteni.” A seregszemle eredetileg tervezett programját egyébként jelentősen átírta az időjárás. A légi bemutatók között akadt, amelyik elmaradt, illetve többet is a kiadott sorrendtől és időponttól eltérően kényszerültek megtartani az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. További részletek

a Magyar Nemzet honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.