Sanghajban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sanghaji világkiállításra indul a Szegedi Kortárs Balett; a kínai felkérés az expo magyar nemzeti napja kapcsán jutott el a társulathoz – mondta el a hétfői sajtótájékoztató kapcsán a társulat vezetője az MTI-nek.

Pataki András kifejtette: az együttes egy korábbi produkcióból mutat be részleteket a kínai metropoliszban. Eötvös Péter világhírű kortárs zeneszerző Atlantisz című művére készült, Juronics Tamás által koreografált táncprodukciójának ízelítőjét adják elő augusztus 22-én.
A felkérés alapján már több mint fél éve dolgoznak, a társulat tizenöt táncosa már javában próbál, hogy a magyar nemzeti nap keretén belül megrendezendő gálaműsoron sikeres produkciót adjanak elő. Mint a vezető elmondta: bár korábban jelentős díszlettel dolgoztak, most vetített háttérrel és vizuális effektekkel biztosítják a hangulatot az előadáshoz. A művészek szerdán utaznak és egy hét múlva térnek haza.
A szegedi balettművészek produkciója mellett a gálán többek között fellép Miklósa Erika, Palya Bea, Snétberger Ferenc és számos kiváló művész.
Mint azt az igazgató, Pataki András elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy együttese képviselheti a magyar kortárs tánckultúrát ezen a kiemelt figyelemmel kezelt nemzetközi porondon.

Előző sztori

Öt éve hunyt el a Taizéi közösség alapítója

Következő sztori

Kedd: Mibe kerül a munka?