Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: Szent István ünnepe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

„Ó, igazán boldog István, hagy lakása legyen a mennyekben felépítve örökkön, magát formálta az Úr hajlékává a földön! „ A részlet Szent István király Kis legendájából való, amely 1083 körül keletkezett, és annak a magyar szentnek az életéről szól, akit egyetlenként elfogad és szentként tisztel a görög keleti egyház is. Államalapító szent királyunk és az államalapítás ünnepén megyeszerte ünnepségeket rendeznek. Ismét játsszák a Hair-t a Dóm téren, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégszerepel. Hódmezővásárhely főterén borfesztivál várja az érdeklődőket, és folytatódik a VIII. Nemzetközi Grill Fesztivál is.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Pénteken este 21 órakor a Dóm téren a Hair című musicallal folytatódnak a Szegedi Szabadtéri Játékok. Szereplők: Dolhai Attila, Peller Anna, Szemenyei János, Baranyai Annamária, Vágó Bernadett, György-Rózsa Sándor, Kerényi Miklós Máté, Kricsár Kamil, Nagy Bea, Faragó András, Náray Erika, Sánta László, Pirgel Dávid, Angler Balázs, Kocsis Dénes, Kádár Szabolcs, Nagy Péter, Réder Nóra. Közreműködnek: a Budapesti Operettszínház Musical együttese, a Pesti Broadway Stúdió növendékei, a Szegedi Szabadtéri Játékok Tánckara, Énekkara és Zenekara. Rendező: Bagó Bertalan.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pénteken 21 órakor Örkény István: Tóték –  a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadása. Rendező: Vidnyánszky Attila.

Csongrád megyei rendezvények az államalapítás ünnepén

Augusztus 20-án, pénteken ünnepi megemlékezések és szórakoztató programok lesznek Szegeden, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, és Csongrád megye több településén. A részletes programokat a http://szegedma.hu/hirek/szegedi_programok oldalon olvashatják.

V. Tisza-parti Szent István népünnepély

Augusztus 20-án, pénteken a Sárga szabadstrandjánál a Maros-torokkal szemben (Tömörkény István üdülőtársulat szabadstrandja) reggel 6 órakor horgászverseny felnőtt és ifjúsági kategóriákban. Gyülekezés a betonhajónál, jelentkezés a 06-62- 495-837-es telefonszámon. 9 órakor bográcsos halászléfőző verseny baktói, tápéi és Petőfi-telepi jelentkezők részvételével. 12 órakor Szent István-napi áldás Perlaki György plébánostól. 13 óra Jó ebédhez szól a nóta. 15 órakor díjkiosztó – Arany Bogrács Kupa. Átadja: B. Nagy László országgyűlési képviselő, polgármester-jelölt. Ezüst Bogrács Kupa – átadja: Kohári Nándor Ifjúsági és Sportbizottság elnöke. Bronz Bogrács Kupa – átadja: Juhász Gyula, Tápé önkormányzati képviselője. Nap közben csak magyar zenékkel, magyar rocktörténet, dr. Rockkal, azaz Plesivel. 16 órától fellép Török László és zenekara. Bővebb infó a 20/9310579-es telefonszámon.  A helyszínen folyamatosan büfé, étel és ital vásárlási lehetőséggel.

Jobbik családi nap

Családi napot rendez a Jobbik szegedi szervezete pénteken 11 órakor a Mátyás téren. A programban lesz hagyományőrzés, íjászat, vetélkedők gyermekeknek, ismerkedés a Jobbik jelöltjeivel. Részletes program a www.szegedert.hu oldalon.

Programok az Emlékpontban

A hosszú hétvégére sem maradnak program nélkül a hódmezővásárhelyi Emlékpontba látogatók, ugyanis újabb rendhagyó tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket augusztus 20-án is. A zenés tárlatvezetés mellett pénteken fél tizenegytől vicces és ironikus történetekkel szórakoztatják a nemzeti ünnepen az Emlékpontba látogatókat. Hódmezővásárhely főterén borfesztivál várja a nemes szőlőnedű kedvelőit, ehhez kapcsolódik az a kiállítás, mely az Alföldi Galériában a Szent István napi rendezvények ideje alatt tekinthető meg „Vörös aszúk, ürmösök és sillerek” címmel. Részletek a www.emlekpont.hu és a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/bor-es-slagerek-a-vasarhelyi-muzeumokban/4794 oldalakon.

Mindszenti ünnep

Mindszenten az államalapítás ünnepén 9 órától: Ünnepi szentmise, megemlékezés a Szent István-szobornál, hagyományőrző programok a Helytörténeti Gyűjtemény udvarán. 16 órától: A strandon játszóház, kézműves-foglalkozások és homokvárépítő verseny várja elsősorban a gyerekeket.

Kenyérünnep Makón

Makón, a József Attila Városi Könyvtárban pénteken 10 órakor Házi kenyérsütés és kóstoló. 11 – 12 óráig Gyermekprogram – közös tésztagyúrás, sütés. 14 órakor Kenyérsütő verseny. További részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/kenyerunnep-makon/4750 oldalon

VIII. Nemzetközi Grill Fesztivál

Páratlan élményben részesülnek mindazok, akik vasárnapig kilátogatnak a Huszár Mátyás rakpartra, a VIII. Nemzetközi Grill Fesztiválra. Nem csupán szórakoztató programok sokasága ez, sokkal inkább, egy a grillezést és annak fortélyait bemutató rangos nemzetközi eseményt ismerhetnek meg. A fesztivál részletes programját a www.stefaniacatering.hu oldalon olvashatják.

A Belvárosi mozi pénteki műsora

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Kutyák és macskák 2. 3D – A rusnya macska bosszúja – színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Brad Peyton.

16 és 20 órakor: Ragadozók – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, thriller, rendező: Antal Nimród.

18 órakor: Az utolsó léghajlító 3D – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: M. Night Shyamalan.

Balázs Béla terem:

16.15-kor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics.

17.45-kor és 20.15-kor: A tetovált lány – színes, feliratos svéd thriller, rendező: Niels Arden Oplev.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Élek és szeretek – színes, feliratos, spanyol filmdráma, rendező: Álvaro Pastor, Antonio Naharro.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Vodka-narancs akció! Éjfélig a belépés ingyenes!

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban péntek este Cubai nyár.

A Casablanca kávézóban péntek este Weekend party. 19 órakor Cool tour Mix Reddel.

A H2O Clubban péntek este Gladness Party.

A Napfényfürdő Aquapolis Szeged-ben péntek este Rádió 88 strand party.

Hírzóna

Már a világhálón is megjelent a koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Baj lehet, mert a távoli munkát végzők negyede semmilyen biztonságtechnikai irányelvet nem követ.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Aktuál