Gazdaság

Októberre teljesen feltöltik az E.ON gáztárolóit

Októberre teljesen feltöltik az E.ON gáztárolóit

2010. augusztus 31., kedd
Októberre teljesen feltöltik az E.ON gáztárolóit

Október közepére, a fűtési szezon elejére várhatóan 100 százalékra emelkedik az E.ON gáztárolóinak telítettsége, ami 4,2 milliárd köbmétert jelent - írja a Napi Gazdaság a keddi számában az E.ON Hungaria Zrt. közlésére hivatkozva.

Jelenleg a tárolók kapacitása 85 százalékban van kihasználva, 3,6 milliárd köbméter földgáz van a tárolókban. A teljes tárolási kapacitás megoszlik az E.ON saját készletei, 15 partnercég és a Szerbiának végzett bértárolás között. A lap emlékeztet arra, hogy tavaly év végére fejeződött be az 1,2 milliárd köbméter kapacitású algyői stratégiai földgáztároló feltöltése. A 45 napra elegendő stratégiai tartalék egy januári napi 60-70 millió köbméter gázfogyasztás harmadát biztosítja. A stratégiai tároló költségeit is a fogyasztók fizetik meg, köbméterenként 2,06 forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.