Bulvár

Kábel- és traktorlopást göngyölítettek fel Csongrádon

Kábel- és traktorlopást göngyölítettek fel Csongrádon

2010. augusztus 11., szerda
Kábel- és traktorlopást göngyölítettek fel Csongrádon

Két nagy értékű lopás miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság. Előbbi esetben szerszámtolvajokat fogtak el, akik traktorlopásra készültek, utóbbi esetben kábeltolvaj került rendőrkézre - közölte Pál János rendőrségi sajtószóvivő.

Traktort loptak – volna

Lopás bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást egy csongrádi testvérpár ellen a Csongrádi Rendőrkapitányság. A két férfi a közel múltban (elmúlt 1 hónapban) egy csongrádi tanyán lévő melléképület ajtaját befeszítették és az ott található szerszámokat, műszaki cikkeket az ingatlanból eltulajdonították. A lopott árut nem tartották sokáig maguknál, ugyanis azokat a környéken élő különböző személyeknek eladták. A testvérpáros nem elégedett meg az ebből származó bevétellel és újabb bűncselekményre készült. Egy előre kiszemelt és már általuk előzetesen szóbeli megegyezés alapján „eladott” Belarus típusú traktort akartak ellopni, mikor a csongrádi rendőrök tetten érték őket. A két férfi elismerte a bűncselekményt, és a vallomásuk alapján az orgazda személyek kiléte is megállapításra került. A sikeres nyomozásnak köszönhetően az eltulajdonított tárgyak hiánytalanul feltalálásra kerültek.

Kábelt lopott – elfogták orgazdástul

Elfogta a kábeltolvajt és az orgazdát a Csongrádi Rendőrkapitányság, aki az elmúlt napokban károsított meg több környékbeli lakost. Több esetben több száz méter elektromos hosszabbító kábelt tulajdonítottak el az elmúlt időszakban Csanytelek területén ismeretlen tettesek a községben fóliázásból élő személyek lakóháza mellett található fóliasátrakból. A csongrádi nyomozók látókörébe került egy csanyteleki férfi, aki kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A 25 éves férfi három helyről közel 300 méter hosszúságú elektromos hosszabbító kábelt lopott el, majd gyorsan értékesített. A nyomozás során három felvásárló személy kiléte is megállapításra került. A kábeltolvajjal szemben lopás, míg a felvásárló személyekkel szemben orgazdaság bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.