Sport

Játéktudásuk alatt szerepeltek az FK-s legények

Játéktudásuk alatt szerepeltek az FK-s legények

2010. augusztus 28., szombat
Játéktudásuk alatt szerepeltek az FK-s legények
Nem sikerült a szegedieknek tartani a lendületet, és a harmadik hazai meccsen újabb pontokat gyűjteni. A fiatal játékosokkal felálló Bordány több csapatrészben múlta felül a kék-feketéket, akik kissé enerváltan fociztak szombat délután. Javítási lehetőség szeptember 3-án, pénteken lesz, amikor 19 órakor a Zsombó érkezik a villanyfényes műfűre. A nyáron kissé átalakult a Bordány kerete, nagy volt a jövés-menés náluk. A látottak alapján, a mai mérkőzésből kiindulva, küzdős, brusztolós csapatot hoztak össze. A sok fiatalnak köszönhetően pedig a lendület sem maradt el. Sajnos ezzel nem tudott mit kezdeni az FK 1899 Szeged. Ahogy a mondás tartja, "ha holnapig játszanának, akkor sem rúgtak volna gólt." A kék-feketék nem találták a mérkőzés ritmusát, olykor pedig a megye II. színvonaláét sem. Nagyon pontatlanul és sok hibaszázalékkal játszottak. Az első félidőben még a szegediek uralták a mezőnyt, ám a meddő fölény mit sem ért, hiszen az első gólhelyzetet a vendégcsapat dolgozta ki, s a 38. perc környékén ziccert hibázott: Brunczvik a helyén volt, s a kiugró csatár rövid oldalról leadott lövését lábbal hárította. Két percre rá a kék-feketék hálóőre ismételt, s újból megvédte csapatát a góltól. A Bordánynak megjött az étvágya, s a szünet után inkább a támadójátékra koncentrált, míg a hazaiak nem nagyon tudtak veszélyes akciókat kidolgozni. Ötlettelen és pontatlan volt a szegediek támadójátéka, viszont egyre gyakrabban lehetett zavarba hozni az FK védelmét. A második játékrészben jelentősen visszaesett a szurkolók csapatának játéka, így már csak idő kérdése volt, mikor zörren a háló. A mutatott teljesítmény alapján néhány kivételtől eltekintve többen a tőlük elvártak alatt futballoztak. A kitűzött célok elérésének érdekében a jövőben ez a teljesítmény elfogadhatatlan.

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 3. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Bordány 0-2 (0-0). Szeged, műfű, 100 néző, vezette: Cseh. FK 1899 Szeged: Brunczvik - Fodor L. (Vincze 75'), Meszes, Dervaderics, Kálmán, Fodor I., Dóra, Joszt (Bakó 65'), Ács, Imre Z., Túróczi (Burzon 55'). Edző: Hüvös Gábor. Bordány: Tari - Csonka, Bán, Mészáros (Császár 60'), Stefkovics, Dobó, Tóth I., Nógrádi, Kovács, Veres (Donciu 46'), Szabó. Edző: Donciu I. Claudiu. Gólszerzők: Stefkovics, Meszes (öngól). Sárga lap: Meszes, Fodor I. illetve Bán, Császár. Jók: Brunczvik, Dervaderics, Imre Z. ill. mindenki. Hüvös Gábor: "Erősen tartalékosan álltunk fel, de mindig az a csapat, aki a pályán van, ez nem lehet kifogás. A mai teljesítményünk a lelkes Bordány ellen kevés volt, és mintha az akarat is hiányzott volna a mai mérkőzésen. Pénteken javítani fogunk, szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak, és végre megmutatni, hogy képesek vagyunk olyan látványos futballra, mint a Röszke elleni kupameccsen."Ifjúsági mérkőzés: FK 1899 Szeged - Bordány 1-3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.