Bulvár

Fokozott ellenőrzések Vásárhelyen

Fokozott ellenőrzések Vásárhelyen

2010. augusztus 3., kedd
Fokozott ellenőrzések Vásárhelyen

Több mint háromszáz feljelentés és helyszíni bírság - ez a mérlege az elmúlt két hónapban Hódmezővásárhelyen végrehajtott fokozott ellenőrzéseknek. A péntek és szombat éjszakai razziák során a rendőrök közel kétszáz intézkedést kezdeményeztek olyan személyekkel szemben, akik közterületen hangoskodtak, alkoholt fogyasztottak, vagy garázda jellegű magatartást tanúsítottak. Tíz ittas vezetőt is kiszűrtek a forgalomból, míg öt esetben bűncselekmény elkövetőjét érték tetten.

Mint ismert, a megszokottnál lényegesen több rendőr teljesít szolgálatot hétvégente Hódmezővásárhelyen. Erre a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott támogatás biztosít lehetőséget. A fokozott ellenőrzések során az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a lakosok nyugalmának biztosítására, a közterületi alkoholfogyasztás, a csendháborítás és az erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzésére és kiszűrésére. A lakosságtól érkező jelzések alapján a rend őrei elsősorban a belvárosra és a hódtói városrészre koncentrálnak, de a település többi része sem marad ellenőrzés nélkül. A lakossági fórumokon visszatérő probléma a szórakozóhelyek által kibocsátott zajszint is, ezért ezt is visszatérően mérik a rendőrök. Eddig 31 alkalommal ellenőrizték a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai, hogy a hétvégente nyitva tartó vendéglátó egységek betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat. Ennek eredményeként féltucatnyi szórakozóhely kapcsán már jelzéssel is éltek az illetékes hatóság felé. Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján a rendőröknek elsősorban ittas fiatalokkal szemben kellett intézkedniük, akik közterületen italoztak, hangoskodtak, illetve ott végezték el „dolgukat”. Az ilyen cselekmények tanúsítóival szembeni intézkedések az összes intézkedés körülbelül kétharmadát teszik ki. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a következő hétvégéken is fenntartja a fokozott közterületi jelenlétet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.