Csorba Béla a magyarellenes incidensek okairól

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vajdasági magyarellenes kilengések nem szűntek meg, csupán annyi történt, hogy a hivatalos jelentésekben még kevesebb szó esik róluk, mint addig – állítja Csorba Béla író, politikus a Vajdaság Ma hírportál oldalain.

Két temerini példa: május 9-én, a belgrádi miniszterek és a VMSZ-es tartományi titkárok látogatásával szinte egy időben szerb fiatalok csoportja a Jugoszláv Néphadsereg utca egyik szórakozóhelyének közelében brutálisan összeverte a 25 éves temerini S. E.-t, június 23-án az esti órákban pedig a Petőfi Sándor utcában egy 10-15 fős szerbül beszélő csoport néhány tagja lelökte kerékpárjáról D. D.-t, majd a magyarokat becsmérlő káromkodások kíséretében alaposan helybenhagyták. A helyi magyarság apátiáját és reményvesztettségét jelzi, hogy az incidensekről én is csak a megtörténtük után, jóval később szereztem tudomást, akkor is másodkézből. A lakosság sem a bűnüldöző szervekben, sem a politikusokban, sem a nyilvánosság erejében nem bízik, mert az elkövetők csak a legritkább esetben nyerik el méltó büntetésüket, másrészt pedig mert a tényleges okokról, a Vajdaság etnikai arányainak tudatos megváltoztatásáról szinte soha, egyetlen szó sem esik, erről gyáván hallgat a vajdasági magyar „politikum” idehaza és a nagyvilágban egyaránt. Ezzel is segítve Szerbia pszeudoeuropéer kirakatpolitikáját.

Csorba Béla író, politikus véleménye a magyarellenes incidensek okairól a Vajdaság Ma Tükör c. rovatában olvasható.

Előző sztori

Hétfő: Égi és földi szerelem

Következő sztori

Árvíz: összesen 31 milliárd forint kár + PANORÁMA