Törölték a vitorlázórepülő-vb első napját

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tegnapi esőzés miatt a repülőtér teljesen felázott, és a felhőalap is igen alacsony maradt. A versenybíróság ezért ma délután nem sokkal délután három óra előtt úgy döntött, hogy a vb első hivatalos napját törlik.

Reggel még a szokásos optimizmussal tartották meg az eligazítást, ahol azért a vizes fű veszélyeire felhívták a pilóták figyelmét. A felszállási menetrendet mindenesetre elkészítették, és új, az időjárási körülményekhez némiképp alkalmazkodó, rövidített versenyprogramot hirdettek. A 15 méteres kategóriát változatlanul hagyva a 18 méteres és az Open kategória útvonalát lerövidítették. A felszállási rácsot – amire a pilótáknak a gépeikkel ki kell állniuk – 12.30-kor zárták, a várható vontatást 13 órára hirdették meg, amit később fél kettőre módosítottak. A versenybíróság nem sokkal három óra előtt végül úgy döntött, hogy a mai versenynapot az időjárásra való tekintettel törlik, így ma a pilóták a földön maradtak.

Default thumbnail
Előző sztori

Főszereplőt váltottak a Carmenben

Default thumbnail
Következő sztori

Kedd: Carmen – sztárok a Reökben

Legutóbbi hasonló cikkek