Szerda: Kisgömböc a Várkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar népmesékből válogattak a Szegedi Pinceszínház színészei, a meséket a gyerekek közreműködésével adják elő a Várkertben. Ingyen nézhetik meg a Dóm téri Hair musical főpróbáját azok a nézők, akik az Szabadtéri Játékok újszegedi színpadának produkcióira váltanak bérletet. Mircea Daneliuc 2009-ben rendezett Marilena című filmjét láthatják a Román Kulturális Intézet filmklubjában, a Közéleti Kávéházban a KRESZ változásának fontosabb tételeivel és a közlekedésbiztonság helyzetével ismerkedhetnek az érdeklődők.

VIII. Szegedi Várjátékok

A Némó Matiné a Szegedi Pinceszínház és a Némó Úszósuli sporttábor közös programja. A magyar népmesékből válogattak néhány mesét, melyet a Szegedi Pinceszínház színészeivel közösen, a gyerekek közreműködésével adnak elő. Szerdán 14 órától a Várkertben A kisgömböc – interaktív játék a gyerekekkel. Jegyár: 600 Ft.

Ingyenes Hair főpróba újszegedi bérlettel

Különleges kedvezményként ingyen nézhetik meg a Dóm téri Hair musical főpróbáját azok a nézők, akik az Szabadtéri Játékok újszegedi színpadának Kék-lila nyár és Tóték produkcióira váltanak bérletet. A lehetőség korlátozott, hiszen a kedvezményes bérleteket limitált mennyiségben lehet megvásárolni. Az augusztus 13-ai Kék-lila nyár és az augusztus 20-ai Tóték szerepel egy bérletben, valamint az augusztus 14-ei Kék-lila nyár és az augusztus 21-ei Tóték. A bérletek 3200, 3600 és 4000 Ft-ba kerülnek. A nézők a Hair főpróbáján érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket, a kijelölt szektorokban, a bérlet felmutatásával.

Marilena – Mircea Daneliuc filmje a Film Klubban

Szerdán 19 órakor a Budapesti RKI Szegedi Fiókintézete (Dugonics tér 2.) a Film Klub keretében mutatja be Mircea Daneliuc 2009-ben rendezett Marilena című filmjét. Marilena egy cipőgyárban dolgozik és a szeretőjére Radura vár, aki Kanadában vállalt munkát. Közben Sebivel, Radu legjobb barátjával kavar. A dolgok akkor állnak igazán a fejük tetejére, amikor Radut egy bűnözőcsoporttal együtt kiutasítják Kanadából és visszatér Marilenához, aki alig két hónapja egy kislánynak adott életet. „Istenem, milyen ronda ez a világ!” – kiált fel a film vége felé a szerencsétlen „hősnő”. Főbb szerepekben: Cecilia Bârbora, Sergei Mizil, Cornel Palade, Anca Sigartău, Erőss Andrea Ivett, Erőss Noémi Zsófia.

Közéleti Kávéház

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt. 4.) szerdán 18 órakor Szeged város és Csongrád megye közlekedésbiztonsági helyzete. A KRESZ változásának fontosabb tételei. Vendégek: Vad Róbert rendőr százados, a Baleset megelőzési Bizottság titkára, Giday Kálmán közlekedési mérnök a MAK-DARSZ Szakbizottság vezetője. Beszélgetőtárs: Borsi István, a MAK-DARSZ elnökség tagja.

Szegedi Vakáció

A Rókusi fiókkönyvtárban szerdán 10-12 óráig Origami és meseolvasás lesz gyermekeknek.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Vasember 2. – feliratos amerikai film, rendező: Jon Favreau.

21 órakor: Az út – feliratos amerikai film, rendező: John Hillcoat.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

20 órakor: Eredet – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller, rendező: Christopher Nolan.

Balázs Béla terem:

16.15-kor: Eredet – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller, rendező: Christopher Nolan.

18.45-kor és 20.45-kor: Szarul állnak a dolgok – színes, feliratos belga-holland dráma, rendező: Felix Van Groeningen.

Csőke József terem:

17 órakor: Vigyázat ehető! – a francia bioforradalom – színes, feliratos francia dokumentumfilm. Rendező: Jean-Paul Jaud.

19.30-kor: Nem félünk a farkastól – színes, feliratos cseh játékfilm, rendező: Maria Procházková.

Szerda esti bulik

A JATE Klubban szerdán 22 órakor JATE SPLASH. Házigazda: Dj. Gesbin.

Az Afrika Cafe-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Koktélfesztivál.

Előző sztori

Felszámolják a Szeviép Zrt.-t (Frissítve)

Következő sztori

Ságváris siker a 41. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián