/

Százhuszonötezren lépték át a határt a hétvégén Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntektől vasárnapig összesen százhuszonötezren lépték át a magyar-szerb határt a röszkei autópálya határátkelőhelyen, a határrendészek csaknem harmincnégyezer járművet ellenőriztek – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

Az intenzív forgalmat elsősorban a Nyugat-Európában dolgozó, szabadságukra hazautazó vendégmunkások okozták a kilépő oldalon, a pihenés után az első csoportok azonban már vissza is indultak, így vasárnap már a belépésnél is kialakult torlódás – mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A következő hétvégeken is sorok lehetnek Röszkénél, ezért az alezredes azt tanácsolta, hogy az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében válasszák a tompai átkelőt. A magyar és a szerb állampolgárok a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt is igénybe vehetik.
A röszkei határátkelőhelyen július utolsó hetétől két hétig mindkét irányban nagyon intenzív lesz a forgalom, augusztusban pedig a belépők számíthatnak hosszabb várakozásra – mondta a szóvivő.

Előző sztori

Halászlékavalkád Baján

Default thumbnail
Következő sztori

Baleset az M5-ösön – egy súlyos sérült (Frissítve)

Legutóbbi hasonló cikkek