Péntek: Szegedi Szabadtéri Játékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken hivatalosan is elkezdődnek a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az első előadás a Dóm téren Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: My Fair Lady című musicalje. A Nyári Kavalkádban Dumaszínház, Kígyóballadával folytatódik a Folk Híd – Nemzetközi Néptánc Fesztivál, a Szegedi Várjátékok programjában egész hétvégén, így pénteken is gyermeknapok. A Közéleti Kávéház a dorozsmai szélmalomhoz invitál, Szegedi Harmonikás Találkozót rendeznek, és pénteken is lesz Szegedi Vakáció a könyvtárban.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Pénteken kezdődnek a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az első előadás a Dóm téren 21 órakor Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: My Fair Lady című musicalje. Szereplők: Tompos Kátya, Széles László, Venczel Vera, Gálvölgyi János, Bezerédi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Molnár Erika, Egyed Attila, Mihályfi Balázs, Fekete Gizi. További szerepekben a Színház és – Filmművészeti Egyetem II. éves zenés-színész hallgatói. Közreműködnek: a Szegedi Szabadtéri Játékok Énekkara, Tánckara, a Szegedi Szimfonikus Zenekar valamint a Szeged Táncegyüttes. Rendező: Novák Eszter. Részleteket a www.szegediszabadteri.hu oldalon olvashatnak.

Nyári Kavalkád

A Nyári Kavalkád kulturális programsorozatot a Városháza udvarán, az IH Rendezvényközpont szervezi. Pénteken este 20.30-kor Dumaszínház – Janklovics Péterrel és Aranyosi Péterrel. Rossz idő esetén a rendezvényt az IH Rendezvényközpontban (Felső Tisza-part 2.) tartják meg. A programról és a művészekről bővebben a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/292 oldalon olvashatnak.

Folk Híd – Nemzetközi Néptánc Fesztivál

Pénteken 20.30-kor a Szeged Táncegyüttes szabadtéri színpadán (Kálvária sgt.14.): Nomád Szenvedély – Kígyóballada – az Ethnix, a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

VIII. Szegedi Várjátékok

A Szegedi Várjátékok programjában egész hétvégén, így pénteken is gyermeknapok. A részletes programot a http://www.szegedivarjatekok.hu/?cat=4 oldalon olvashatják.

Szegedi Harmonikás Találkozó

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) pénteken 19 órakor I. Szegedi Harmonikás Találkozó a Dél-alföldi Harmonika Klub tagjaival és más vendégművészekkel.

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Szegedi Vakáció keretében a Csillag téri fiókkönyvtárban pénteken 10-12 óráig Írjunk együtt mesét!

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 10-12 óráig Kalandozások Meseországban – mesefoglalkozás.

Közéleti Kávéház

Pénteken 17 órakor Találkozunk a szélmalomnál! (Kiskundorozsma, Szélmalom u. 2/a.). Aki elmegy a dorozsmai szélmalomhoz, nem fog csalódni, mert élményekkel gazdagabban tér haza. A már kétszeri megsemmisülést túlélt malomról hiteles tájékoztatót megkaphatnak az érdeklődők az évszázados malomszerkezet alatt Vass Józseftől, a malom gondnokától.

Diplomaosztó

Az SZTE Mezőgazdasági Karának Diplomaosztóját tartják pénteken 10.30-kor a Mozaik Kamarateremben (Hódmezővásárhely, Lánc utca.).

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: Micmacs – (N)Agyban megy a kavarás – feliratos francia film, rendező: Jean-Pierre Jeunet.

21 órakor: Perzsia hercege – Az idő homokja – magyarul beszélő amerikai film, rendező: Mike Newell.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor Alkonyat, Napfogyatkozás – színes, feliratos amerikai misztikus thriller, rendező: David Slade.

Balázs Béla terem:

16.15-kor: Nanny McPhee és a nagy bumm – színes, szinkronizált angol családi vígjáték. Rendező: Susanna White.

18.15-kor és 20.15-kor: Nord – norvég vígjáték, rendező: Rune Denstad Langlo.

Csőke József terem:

17 órakor: Inkubátor – magyar dokumentumfilm, rendező: Pigniczky Réka.

19.30-kor: Milarepa – tibeti életrajzi film, rendező: Neten Chokling.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban péntek este 9 órakor Salsa-est Rakonczai László szervezésében.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban pénteken 20 órakor Electric Mix Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban péntek este Ladie’s night…

A Fészek Klubban pénteken 19 órakor Rockcirkusz, Johnny in the Jungle.

A H2O Clubban péntek este Progressiv Nights.

Előző sztori

Közel 40 milliós földgáz-megtakarítás Mórahalmon + HANG

Következő sztori

Párbeszédet kezdeményez a határon túli magyar szervezetekkel a kormány