Bulvár

Német embercsempész, koszovói határsértők

Német embercsempész, koszovói határsértők

2010. július 17., szombat
Német embercsempész, koszovói határsértők

Egy motorcsónakban megbújt férfit és egy kutyát találtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Röszkén szolgálatot teljesítő határrendészei. A német férfi azért próbálkozott ilyen módon a határátlépéssel, mert minden okmányát otthon felejtette - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen tegnap kora délután jelentkezett kilépésre egy német nő IVECO típusú kisteherautójával. A sofőr együttműködő volt, átadta német személyi igazolványát az útlevélkezelőnek. A gondok akkor kezdődtek, amikor a határrendész közölte, hogy megnézi a vontatmányt is, ami egy motorcsónak volt. Ekkor a nő idegessé vált, mivel a motorcsónakból előkerült a férj és a család kutyája is. A határrendészek a két német állampolgárt előállították. Mint kiderült, egy Hannover melletti kisvárosból indultak útnak Újvidékre, azonban a nő személyi igazolványán kívül minden más iratukat otthon felejtették. Amikor erre rájöttek, úgy döntöttek, hogy nem fordulnak vissza, hanem megpróbálkoznak a határátlépés ezen módjával. A német nő ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek a határrendészek. Az éjszaka is mozgalmasan telt Röszkén. A nagy forgalom mellett kilenc koszovói állampolgárt is elfogtak a járőrök. A család az átkelőt megkerülve akart Magyarországra szökni. Nem sokkal később Mórahalmon állítottak meg egy taxit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Az autó utasa egy koszovói állampolgár volt, aki szintén illegálisan érkezett az országba. A közelben elfogtak további három koszovóit is a rendőrök. Valamennyi határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.