/

Német embercsempész, koszovói határsértők

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy motorcsónakban megbújt férfit és egy kutyát találtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Röszkén szolgálatot teljesítő határrendészei. A német férfi azért próbálkozott ilyen módon a határátlépéssel, mert minden okmányát otthon felejtette – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen tegnap kora délután jelentkezett kilépésre egy német nő IVECO típusú kisteherautójával. A sofőr együttműködő volt, átadta német személyi igazolványát az útlevélkezelőnek. A gondok akkor kezdődtek, amikor a határrendész közölte, hogy megnézi a vontatmányt is, ami egy motorcsónak volt. Ekkor a nő idegessé vált, mivel a motorcsónakból előkerült a férj és a család kutyája is. A határrendészek a két német állampolgárt előállították. Mint kiderült, egy Hannover melletti kisvárosból indultak útnak Újvidékre, azonban a nő személyi igazolványán kívül minden más iratukat otthon felejtették. Amikor erre rájöttek, úgy döntöttek, hogy nem fordulnak vissza, hanem megpróbálkoznak a határátlépés ezen módjával. A német nő ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek a határrendészek.

Az éjszaka is mozgalmasan telt Röszkén. A nagy forgalom mellett kilenc koszovói állampolgárt is elfogtak a járőrök. A család az átkelőt megkerülve akart Magyarországra szökni. Nem sokkal később Mórahalmon állítottak meg egy taxit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Az autó utasa egy koszovói állampolgár volt, aki szintén illegálisan érkezett az országba. A közelben elfogtak további három koszovóit is a rendőrök. Valamennyi határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Default thumbnail
Előző sztori

Képesek vagyunk a jelenünkben élni?

Default thumbnail
Következő sztori

Torlódás Röszkén, terelés Tompa és Tiszasziget felé

Legutóbbi hasonló cikkek