Sport

Miklós Dóra aranyat szeretne Ukrajnában

Miklós Dóra aranyat szeretne Ukrajnában

2010. július 22., csütörtök
Miklós Dóra aranyat szeretne Ukrajnában

Junior Európa bajnokságra utazik pénteken Miklós Dóra, a Taylor & Nash Universitas Szeged vízilabdása. A 16 éves lány aranyéremmel szeretne hazatérni Ukrajnából.

A Taylor & Nash Universitas Szeged fiatal vízilabdása,

Miklós Dóra

(

felső képünkön

) holnap utazik a magyar válogatottal Ukrajnába, a junior Európa bajnokságra. A szegedi Széchenyi István-gimnázium 16 éves tanulója stabil tagja a válogatottnak. „Egy hónapja edzőtáborok és felkészülési tornák váltják egymást, Szegeden alig tartózkodtam. Nagyon élvezem az edzéseket és egyáltalán nem nyomaszt, hogy ennyi időt kell eltölteni a nyári szünetből edzőtáborozással” – mondta a válogatott első számú centere, akit a Balatonon értünk utol. Hozzátette: most éppen nem a balatoni fürdőzésen van a hangsúly, hanem az uszodai munkán, ahol az utolsó simításokat végzi a csapat a pénteki elutazás előtt. Dóra nem titkolt vágya, hogy aranyéremmel térjen haza Ukrajnából. „Jók vagyunk, ezt bizonyították az elmúlt időszak nemzetközi tornái. Ezért nem merészség kijelenteni, hogy a csapat szeretné megnyerni az Eb-t. A legnagyobb ellenfelek a görögök és az olaszok lesznek” – jelentette ki a szegedi vízilabdacsapat játékosa. A magyar junior válogatott az elmúlt egy hónapban két nemzetközi tornán vett részt. Görögországban mind a négy ellenfelét – az ausztrálokat, a franciákat, a szerbeket, és a házigazdákat – legyőzték, és veretlenül végeztek az élen. A hollandiai tornán negyedik lett az együttes, de az első helyezett görögök után három együttesnek is nyolc pontja volt.

„Szeretném, ha az Európa-bajnokságon még gólerősebb lennék, bár a görög és a holland tornákon is jó néhányszor bevettem az ellenfelek kapuját. Nincs könnyű helyzetem középen, sok a gyűrődés, de szeretek centerben játszani. Remélem, hasznos tagja leszek a válogatottnak” – hangsúlyozta Miklós Dóra, aki 2006 óta játszik címeres sapkában. A szegedi lányon kívül még egy Csongrád megyei vízipólós utazhat Ukrajnába, a Hungerit MetalCom Szentes játékosa,

Miskolczi Kitti

is ott lesz a kontinensviadalon. A Taylor & Nash Universitas Szeged másik pólósa,

Lengyel Dominika (második képünkön)

is szép sikert ért el az elmúlt napokban. A 16 éves lány az Olimpiai Reménységek Versenyén Dunaújvárosban ismét bizonyította, hogy négy éve nem véletlenül korosztályos válogatott. „Az ukránokkal, a csehekkel, a szlovákokkal és a kanadaiakkal mérkőztünk, és minden meccset megnyertünk. A legemlékezetesebb a Kanada elleni döntő volt, ahol 9-7-re győztünk. Ezen a találkozón három gólt szereztem, és nagyon örültem, hogy ilyen hatékonyan tudtam segíteni a válogatottat. Ukrajna ellen négyszer találtam a kapuba, míg a többi meccsen is szereztem gólt” – mondta Lengyel Dominika, aki most pihenőjét tölti, de egy hét múlva rá is nehéz napok várnak, mert megkezdi a felkészülést a Taylor & Nash Universitas Szeged ob I-es csapatával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.