Sport

Mészáros Péter a HPQ Szeged új vezetőedzője + HANG

Mészáros Péter a HPQ Szeged új vezetőedzője + HANG

2010. július 22., csütörtök
Mészáros Péter a HPQ Szeged új vezetőedzője + HANG

A HPQ Szeged férfi röplabdacsapata szerződtette Mészáros Pétert, a Kaposvár egykori kiváló válogatott feladóját. Az új edző kijelentette, csak a munkában hisz, és ígérgetni sohasem szeretett.

Kaposvári edzőt szerződtetett a HPQ Szeged extraligás férfi röplabdacsapata. A tízszeres magyar bajnok és 11-szeres magyar kupagyőztes

Mészáros Péter

egyéves megállapodást kötött az elmúlt bajnokságban hetedik helyen végzett együttes vezetésével.

Varga Tamás

, a HPQ Szeged elnöke a mai sajtótájékoztatón ismét kijelentette, hogy a tavalyi szerepléssel nem elégedettek, ezért újragondolták a következő szezon menedzselését. „Úgy döntöttünk, hogy elindítunk egy folyamatot, és felépítünk egy profi csapatot. Kis lépésekkel haladunk, mert a költségvetésünk behatárolt. Azt határoztuk el, hogy először is edzőt keresünk, és ha tudunk, játékosokat igazolunk. Annyi pénzünk van, hogy fiatal tehetségeket hozzunk Szegedre. Első lépésként a szolnoki serdülőválogatott

Tóth Istvánt

igazoltuk le. Elképzeléseinket akceptálta az új edző, Mészáros Péter is” – mondta az elnök. A HPQ vezetésének ismételt célja, hogy az együttes a hat között végezzen, az álom pedig a négybe jutás. A 43 éves Mészáros Péter nem titkolta bevezetőjében, hogy csak a munkában hisz. „Játékosként is mindenki úgy ismert, hogy az edzéseken maximálisat nyújtok. Ezt most is megkövetelem magamtól a pályán kívül és azoktól is, akik a játéktérre lépnek. Azt nem tudom megmondani, hogy hol zárunk a szezon végén, dolgozni szeretek és ígérgetni nem. Csakis a munkában hiszek, és ezt minden játékosnak el kell fogadni” – jelentette ki Mészáros Péter.

Az új vezetőedző nem ismeretlen Szegeden, hiszen a 2000/2001-es szezonban a Medikémia Szegedet erősítette és Nyári Sándor együttesével magyar kupát nyert. Akkor feleségével és gyermekével Szegedre költözött, most azonban úgy döntött a család, hogy a két kislány - 8 és 11 évesek – Kaposváron járnak továbbra is iskolába. Mészáros Péter miután abbahagyta pályafutását, két évet a kaposvári férfi csapatot irányította és vezette a bajnoki címig, majd három esztendőt a női együttesnél edzősködött. „Kaposváron mások az elvárások, a nemzetközi kupaszereplés a mérce. A bajnoki címet szinte természetesnek veszik a szurkolók. Szegeden szép feladatot kaptam, hiszen egy stabil, ütőképes gárda kialakítása mindig felelősséggel jár” – hangsúlyozta a vezetőedző.

Hallgassa meg Mészáros Péterrel, a HPQ Szeged új edzőjével készült hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.