Mészáros Péter a HPQ Szeged új vezetőedzője + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HPQ Szeged férfi röplabdacsapata szerződtette Mészáros Pétert, a Kaposvár egykori kiváló válogatott feladóját. Az új edző kijelentette, csak a munkában hisz, és ígérgetni sohasem szeretett.

Kaposvári edzőt szerződtetett a HPQ Szeged extraligás férfi röplabdacsapata. A tízszeres magyar bajnok és 11-szeres magyar kupagyőztes Mészáros Péter egyéves megállapodást kötött az elmúlt bajnokságban hetedik helyen végzett együttes vezetésével. Varga Tamás, a HPQ Szeged elnöke a mai sajtótájékoztatón ismét kijelentette, hogy a tavalyi szerepléssel nem elégedettek, ezért újragondolták a következő szezon menedzselését.
„Úgy döntöttünk, hogy elindítunk egy folyamatot, és felépítünk egy profi csapatot. Kis lépésekkel haladunk, mert a költségvetésünk behatárolt. Azt határoztuk el, hogy először is edzőt keresünk, és ha tudunk, játékosokat igazolunk. Annyi pénzünk van, hogy fiatal tehetségeket hozzunk Szegedre. Első lépésként a szolnoki serdülőválogatott Tóth Istvánt igazoltuk le. Elképzeléseinket akceptálta az új edző, Mészáros Péter is” – mondta az elnök.
A HPQ vezetésének ismételt célja, hogy az együttes a hat között végezzen, az álom pedig a négybe jutás. A 43 éves Mészáros Péter nem titkolta bevezetőjében, hogy csak a munkában hisz.
„Játékosként is mindenki úgy ismert, hogy az edzéseken maximálisat nyújtok. Ezt most is megkövetelem magamtól a pályán kívül és azoktól is, akik a játéktérre lépnek. Azt nem tudom megmondani, hogy hol zárunk a szezon végén, dolgozni szeretek és ígérgetni nem. Csakis a munkában hiszek, és ezt minden játékosnak el kell fogadni” – jelentette ki Mészáros Péter.

Az új vezetőedző nem ismeretlen Szegeden, hiszen a 2000/2001-es szezonban a Medikémia Szegedet erősítette és Nyári Sándor együttesével magyar kupát nyert. Akkor feleségével és gyermekével Szegedre költözött, most azonban úgy döntött a család, hogy a két kislány – 8 és 11 évesek – Kaposváron járnak továbbra is iskolába.
Mészáros Péter miután abbahagyta pályafutását, két évet a kaposvári férfi csapatot irányította és vezette a bajnoki címig, majd három esztendőt a női együttesnél edzősködött.
„Kaposváron mások az elvárások, a nemzetközi kupaszereplés a mérce. A bajnoki címet szinte természetesnek veszik a szurkolók. Szegeden szép feladatot kaptam, hiszen egy stabil, ütőképes gárda kialakítása mindig felelősséggel jár” – hangsúlyozta a vezetőedző.


Hallgassa meg Mészáros Péterrel, a HPQ Szeged új edzőjével készült hanganyagunkat!

Előző sztori

Fergetes vígjáték és párkapcsolati kavalkád a várjátékokon

Következő sztori

Péntek: Mátyás, a sosemvolt királyfi