Közélet

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tiszán vidékén

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tiszán vidékén

2010. július 2., péntek
Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tiszán vidékén

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén – közölte a szervezet szóvivője pénteken az MTI-vel.

Priváczkiné Hajdú Zsuzsanna

elmondta, hogy a gyorsabb ütemű apadást a jövő hétre várják, ha a körülmények nem változnak. Az Alsó-Tisza teljes szakaszán, a Hármas-Körös Kunszentmárton-torkolat között és a Maros torkolat közeli szakaszán másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben 252 kilométer hosszon. A belvizes területek nagysága is csak kis mértékben csökkent. A szakemberek tapasztalatai szerint a gazdák sok helyen feladták a védekezést, mert ahol elpusztult a termés, már nem szivattyúznak, pedig a csatornák nincsenek telítve, le tudnák vezetni a vizet. Jelenleg a becslések szerint az igazgatóság által felügyelt területen az elöntött föld nagysága még mindig mintegy 37,25 ezer hektár, amelyen első- és másodfokú belvízvédelmi fokozat van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.