Bulvár

Laptopokat próbált elemelni a hipermarketből

Laptopokat próbált elemelni a hipermarketből

2010. július 6., kedd
Laptopokat próbált elemelni a hipermarketből

Laptopokkal a táskájában akart fizetés nélkül távozni egy szegedi férfi az egyik hipermarketből - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi eltávolította az áruvédelmi címkéket a laptopokról, majd azokat óvatosan a táskájába rejtette, de az áruház biztonsági kamerarendszerének köszönhetően a biztonsági személyzet látta tevékenységét, és így még távozása előtt lefülelték. A Szegedi Rendőrkapitányság előállította a szegedi férfit, ügyében büntetőeljárás indul.

Két óra múlva már túl is adott a lopott kerékpáron

Kerékpártolvajt fogtak a szegedi rendőrök a tegnapi napon. A 24 ezer forint értékű biciklit az egyik Mars téri kerékpártárolóból lopta el egy szegedi férfi a tegnap reggeli órákban. A tolvaj nem tétlenkedett, amint meglovasította a kétkerekűt, azonnal túl is adott rajta, de nem sokáig élvezhette a lopásból származó bevételt, mivel a gyors és szakszerű rendőri munkának köszönhetően 2 órán belül már kattant is a bilincs a kezén. A rendőrség kerékpárt visszaszolgáltatta a jogos tulajdonosának, a tolvajjal szemben büntetőeljárás indult.

Akcióban a határrendészek

4 közokirat-hamisítást, 13 határsértőt és 2 embercsempészt fogtak el a határrendészek a tegnapi napon, illetve a ma hajnali órákban Csongrád megyében. Nagylakon egy román személy más nevére szóló román személyi igazolvánnyal, míg egy török férfi hamisított útlevéllel akart bejutni hazánkba. Kiszomboron, egy román állampolgár hamis angol jogosítvánnyal vezetett egy spanyol forgalmi rendszámú személygépkocsit, Röszkén pedig ugyancsak egy török férfi hamis bolgár útlevelet adott át ellenőrzésre az útlevélkezelőknek kilépése során. Mind a négy személy ügyében közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. 8 koszovói határsértőt próbált becsempészni 2 szlovák állampolgár a tegnapi napon, akiket Domaszéknél igazoltattak a szegedi határrendészek. Mint kiderült a két szlovák férfi a magyar államhatárnál várta a 8 illegális határátlépőt, hogy járműveikkel Nyugat-Európába szállítsák őket. A második csoport tiltott határátlépőkre a helyi lakosok hívták fel a határrendészek figyelmét Röszke külterületén, amint a 3 felnőttből és két gyermekből álló koszovói család az egyik buszmegálló felé bandukolt nem messze a határtól. Az illegális határátlépők ügyében idegenrendészeti, a két szlovák állampolgár ügyében, pedig embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.