/

Fedelet épít a Katolikus Karitász

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hónapok áradásai okozta károk enyhítésén folyamatosan dolgozó Katolikus Karitász munkatársai továbbra sem pihennek. A hétvégi ítéletidőben mintegy hatszáz ház tetőszerkezete sérült súlyosan a jégverésben és szélviharban Észak-Borsod négy településén: Bánréve, Hét, Sajópüspöki és Sajónémeti községekben.

Bánréve 540 lakóházából közel 450 ház, valamint a templom tetőszerkezetét tette tönkre a vihar, a település házainak 90%-a rongálódott meg. A lyukas tetőn át sok helyen a lakások is beáztak, megrongálva a bútorokat, berendezési tárgyakat.

A Katolikus Karitász gyorssegélyként tartós élelmiszert és egy teherautónyi tetőcserepet szállított a településre a nagykátai karitász felajánlásából.

A Karitász továbbra is kéri a lakosság segítségét, és várja immár a léc, szög, cserép és pala felajánlásokat, amelyeket a központi irodán keresztül juttatnak el a rászorulóknak.

Default thumbnail
Előző sztori

Kamionnal ütközött egy autó az M5-ös autópályán Kecskemét közelében

Default thumbnail
Következő sztori

Ismét Művészeti Akadémia és Mesterkurzus Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek