Írjon nekünk

Sport

Elkezdte az edzéseket a Pick + HANG + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hétfővel nemcsak a kánikula köszöntött be Szegedre, hanem a Pick Szeged kézilabdacsapata 17 órai kezdettel nekilódult a bajnoki szezonra való felkészülésnek. Az Etelka sori katlanban bár hiányos felállással, de elkezdődött az alapozás.

Skaliczki László, a Pick Szeged új edzője portálunknak elmondta, hogy nem lehetnek az átlagember csapata, itt a nagyszerű ellenfelekkel is meg kell vívni a maguk csatáját, és hogy azok felett győzedelmeskedni tudjanak, kemény munkára és komoly összetartásra lesz szükség.

Az együttes szinte teljesen kicserélődött, Dragan Djukics helyett az egykori szegedi sikeredző, Skaliczki László irányítja majd a szegedi gárdát. A korábbi szövetségi kapitány nem titkolta, hogy a feladata kialakítani egy új Pick Szeged magját. Ehhez a koncepcióhoz igazodva alakította át a csapatot a klub vezetése.

Bella Árpád ügyvezető a szakmai stábbal egyeztetve megvált az összes délszláv játékostól, és helyükre magyarokat, illetve szlovák és moldáv játékosokat szerződtetett. Az építkezést a kapusposzton kezdte a klub, megszerezte a két magyar válogatott hálóőrt, Mikler Rolandot és Tatai Pétert (elhagyta Szegedet Dragan Marjanac). A szlovén szélsőklasszis, Luka Zvizej helyére a szintén válogatott Törő Szabolcsot szerződtette (valamint két évre hosszabbított Vadkerti Attilával), a balátlövő szerepkörébe pedig Katzirz Dávid mellé a szegedi nevelésű Bajorhegyi Ádámmal és a szerb utánpótlás-válogatottal, Dusan Beocsaninnal kötött megállapodást (távozott Vladimir Oszmajics).

Sokáig kérdéses volt, hogy a másik oldalon ki helyettesíti majd a Koperbe távozó Krivokapicsot. Végül a szegediek a szlovák Maros Baláz és a moldáv Maxim Butenko mellett döntöttek. Nagy kérdés volt, hogy a Franciaországba igazoló játékmester, Andjelkovics helyére kikerül, végül a szlovák válogatott Frantisek Sulc mellett voksolt a Pick Szeged vezetése, s idehozták a PLER-ből Lékai Mátét is.

Az első héten rávezető edzések szerepelnek a műsoron, illetve az ismerkedés játssza majd a főszerepet. A válogatottakban szereplő játékosok még egy pihenőt kaptak, így a három szlovák, Sulc, Stranovsky, Baláz, a magyarok, Mikler, Törő csak július 19-én kezdik meg a felkészülést. Beocsanin pedig csak augusztusban érkezik, ő a szerb junior válogatottal készül.

Az első három hét a fizikai felkészítésé. Ezután Tatán edzőtáborozik, majd a Bányász által szervezett nemzetközi tornán indul a Pick.

Változások a Pick Szegednél:

Érkezett: Bajorhegyi Ádám (Mezőkövesd), Maros Baláz (MHK Kosice), Dusan Beocsanin (Partizan Beograd), Lékai Máté (PLER), Maksim Butenko (Pölva Serviti), Mikler Roland (Dunaferr SE), Frantisek Sulc (Düsseldorf), Tatai Péter (Dunkerque), Törő Szabolcs (Arrate Eibar), a szegedi ifiből Tóth Mihály (kapus), Nagy Norbert (jobbszélső), Grünfelder Péter (beállós), Teimel Róbert (jobbszélső), valamint Skaliczki László (edző, Kecskemét)

Távozott:
Danijel Andjelkovics (Toulouse), Lele Ákos (Tatabánya), Dragan Marjanac (Lábaro Toledo), Krivokapics Milorad (Koper), Petar Nenadics (Granollers), Vladimir Oszmajics (Koper), Simon Bence (Kecskemét, kölcsön), Luka Zvizej (Celje), Vancsics János (Kecskemét, kölcsön), Temesvári János (Kecskemét), Dragan Djukics (edző)

A Pick Szeged 2010/2011-es kerete:

Kapus: Mikler Roland, Tatai Péter, Tóth Mihály
Jobbszélső: Tomás Stranovsky (szükség esetén Nagy Norbert és/vagy Teimel Róbert)
Jobbátlövő: Maksim Butenko, Maros Baláz
Beállós: Herbert Gábor, Zubai Szabolcs (Grünfelder Péter – kettős igazolással: Békés?)
Irányító: Lékai Máté, Frantisek Sulc
Balátlövő: Dusan Beocsanin, Katzirz Dávid, Bajorhegyi Ádám
Balszélső: Törő Szabolcs, Vadkerti Attila

Skaliczki László további gondolatainak megismeréséhez hallgassa meg vele készült hanganyagunkat!

Kommentek

Sport

Szegeden lehet bajnok a Szeged-Grosics Akadémia

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vasárnap a SZEOL otthonában játszik a csapat.

Tovább olvasom

Sport

Győzelmével feljutott az élvonalba a Szegedi FVCS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 15-8-ra legyőzte a YBL WPC csapatát és ezzel feljutott az OB I.-be.

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: csoda kell a MOL-Pick Szegedtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Aktuál