Vitorlázórepülő-vb: Gulyás György címvédésre készül

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nem egészen egy hónap múlva kezdődik Szegeden a XXXI. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokság. Sorozatunkban bemutatjuk a magyar válogatott tagjait. A sort Gulyás György nyitja, hiszen ő az aktuális világbajnok és 2008 óta a világranglista vezetője.

A világbajnok Gulyás György a vitorlázórepülést 1982-ben kezdte a MALÉV-repülőklubban, amelynek azóta is tagja. Az első versenyén 1985-ben indult, a Budapest Bajnokságon. Ekkor még az „utánpótlás” kategóriában szállt a levegőbe a Farkashegyi Repülőtérről. Az első viadalát – bevallása szerint – szerencsés körülmények közt megnyerte.
„Ez a siker segített hozzá a későbbiekben a sok-sok gyakorlási lehetőséghez, ami megalapozta későbbi sikereimet. Az első Magyar Nemzeti Bajnokságra 1987-ben neveztem, ami újabb sikert hozott. Ebben az évben kerültem be a válogatott keretbe, amelynek azóta folyamatosan tagja vagyok” – nyilatkozta a világranglista vezetője.
Gulyás György tizenöt nemzeti bajnokságon vett részt, melyből tízet megnyert. 1988 óta rendszeresen jár európai és világversenyekre. Az első siker a 2003-as világbajnokságon született Lengyelországban, melyet a 2006-os svédországi második hely, majd a 2008-as németországi első hely követett. Gyulyás György két éve vezeti a világranglistát. Ventus 2ax típusú vitorlázó repülőgépével a világbajnoki címének megvédésére készül.

Default thumbnail
Előző sztori

Kligl: „Az álmaimat megtartom magamnak”

Default thumbnail
Következő sztori

Strandkézilabda-vb: Második a férfi, hetedik a női válogatott

Legutóbbi hasonló cikkek