Bulvár

Újabb fejlemények a vasárnap hajnali halálos balesetben Szegeden

Újabb fejlemények a vasárnap hajnali halálos balesetben Szegeden

2010. június 27., vasárnap
Újabb fejlemények a vasárnap hajnali halálos balesetben Szegeden

Gyanúsítottként hallgatta ki, és őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya azt a 20 éves szegedi férfit, aki a helyszíni szemle adatai szerint a ma hajnali Budai Nagy Antal utcában történt halálos balesetet okozta - közölte Pál János rendőrségi szóvivő.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint egy 22 éves szegedi nő barátaival sétált a Budai Nagy Antal utcán. Amikor hallották, hogy egy autó érkezik, lehúzódtak az út szélére, de annak sofőrje ennek ellenére – vélhetően jelentős sebességtúllépés miatt - elsodorta a szerencsétlenül járt nőt, aki a helyszínen életét vesztette. A sofőr a balesetet követően tovább hajtott, majd néhány száz méterre állt csak meg. A 20 éves sofőr az elsődleges megállapítások szerint bűncselekményi értékhatárt meghaladó ittas állapotban ült a volán mögé, ezért vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság halált okozó ittas járművezetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást őrizetbe vétele mellett. A rendőrség előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására. A gépjárműben utazott a jármű 22 éves tulajdonosa, aki feltehetően szintén ittas állapotban volt, vele szemben halált okozó járművezetés tiltott átengedése és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel olyan személynek engedte át a vezetést, aki alkoholtól befolyásolt állapotban volt - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.