Közélet

Szendrő árvízkárosultjait is segítik a szegediek

Szendrő árvízkárosultjait is segítik a szegediek

2010. június 24., csütörtök
Szendrő árvízkárosultjait is segítik a szegediek
Ötvenezer forintot gyűjtöttek össze a szendrői árvízkárosultaknak a Tápéi Falunapok szervezői. Juhász Gyula önkormányzati képviselő arról számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a településen a pénzbeli felajánlások mellett most leginkább építőanyagokra és használati tárgyakra lenne szükség. Az árvízkárosultak megsegítésére indított gyűjtés az újszegedi Rendezvényház Kassai Thália Színház előadásán kezdődött, majd a Tápéi Falunapokon folytatódott. Juhász Gyula, Tápé városrész fideszes önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy három nap alatt 47.950 forint gyűlt össze, amit a szervezők 50.000 forintra egészítettek ki, és a szendrői önkormányzatnak juttatnak el. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármestere, Szaniszló János arról tájékoztatta a szegedi képviselőt, hogy most leginkább építőanyagokra és építőipari szolgáltatásokra lenne szükségük a pénzbeli adományokon kívül. Rengeteg tartós élelmiszer és ruhanemű érkezett a településre, így abban most nem szenvednek hiányt. A szendrőiek inkább használati tárgyakat, például bútorokat és háztartási gépeket várnak a felajánlóktól. A pénteki városi közgyűlésre Juhász Gyula egy kiegészítő indítványt nyújtott be az árvíz sújtotta település megsegítésére. Mint elmondta, az egyik költségvetési tárgyú előterjesztés azt tartalmazza, hogy Szeged városa 1 millió 725 ezer forinttal támogatja Hernádkércs települést, kiegészítve a korábbi gyűjtéseket. Juhász Gyula azt javasolja, hogy a támogatás összegét fordítsák negyven szendrői gyermek és négy kísérő nyaraltatására. Szaniszló János polgármester jelezte ugyanis, hogy ez nagy segítség lenne számukra, hiszen az újjáépítés alatt a gyermekek elhelyezése gondokat okoz.
Szendrő város önkormányzatának honlapján olvasható, hogy pénzadományt az Edelény OTP Nyrt-nél vezetett 11734080-15348166 IBAN: HU74 1173 4080 15348166 0000 0000 BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB számlaszámra várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.