Péntek: Mi a madzsar?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kérdésre a Közéleti Kávéházban Margittai Gábor újságíró könyvbemutatóján kaphatnak választ péntek délután. Újabb vígjátékkal folytatódnak a Városházi Színházi esték, és igazi fesztivál-hétvége kezdődik: most lesz a Szőregi Rózsaünnep, a Dorozsmai Napok, és folklórbemutatóval várja a közönséget a Folk Híd – Nemzetközi Néptánc Fesztivál. A gyermekeket pénteken is várják a Somogyi fiókkönyvtárai, a Belvárosi moziban Jim Field Smith filmjéből megtudhatják, mi történik, ha egy teljesen átlagos srác kénytelen belátni: Túl jó nő a csajom!

Városházi Színházi esték

A Városháza udvarán pénteken 20.30-kor  Városházi Színházi esték – Michael Stewart: Szeretem a feleségem – vidám, pikáns, zenés játék 2 részben. Szereplők: Magyar Attila, Timkó Eszter, Szakács Tibor, Pikali Gerda, Urmai Gábor, Tokaji Csaba, Mezei Réka. Rendező: Magyar Attila. Kapunyitás: 20.15 órakor. Bővebb információ a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/288 oldalon.

XII. Szőregi Rózsaünnep

A hétvégén rendezik meg Szőregen az immár hagyományos rózsaünnepet. Pénteken 13 órakor megnyitó a Rózsák Terén. Virágkötészeti bemutatók, Rózsák titka című kiállítás, Rózsamúzeum, rózsakiállítás, díszfaiskolák bemutatója és vására, továbbá változatos kulturális és zenei programok várják a közönséget. A 19 órától hirdetett Rózsakirálynő-választás elmarad! A részletes programot a www.rozsaunnep.eu/pdf/programfuzet.pdf oldalon olvashatják.

XII. Dorozsmai Napok

Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a XII. Dorozsmai Napok programjaira péntektől vasárnapig Kiskundorozsmára. Pénteken 17 órakor ünnepélyes megnyitó, a szabadtéri kemence ünnepélyes avatása és megáldása, a Kiskundorozsmáért Emlékérem és a Mecénás-díj átadása lesz. Közreműködnek a művelődési ház csoportjai (néptánc, hastánc, aerobic), Negyvennyolcas utcai óvoda, Bölcs utcai óvoda és Pécsi Dávid. 20 órakor a meghívott sztárvendég: Márió, a harmonikás.

Folk Híd – Nemzetközi Néptánc Fesztivál

Pénteken 19.30-kor I. Folklórbemutató a Szeged Táncegyüttes Szabadtéri Színpadán (Kálvária sgt.14.). Fellépők: Mecsek Táncegyüttes – “Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program Nagykövete”, Timisul Táncegyüttes – Temesvár, Pom Kanel Táncegyüttes – Martinique, Szeged Táncegyüttes.

Közéleti Kávéház

Az MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7. I. em. 110.) pénteken 18 órakor Mi a madzsar? – magyar tudatú néptöredékek Ázsiában, Afrikában, EurópábanMargittai Gábor újságíró könyvbemutatója. A Magyar Nemzet hétvégi magazinjának szerkesztője két évet töltött el olyan népcsoportok körében, amelyek évszázadok óta töretlenül hiszik, hogy őseik magyarok voltak. Kik ők valójában? A szerzővel Domonkos László közíró beszélget.

Vakáció a könyvtárban – gyermekprogramok

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 10 órakor Kalandozások Meseországban – mesefoglalkozás.

A Petőfi-telepi fiókkönyvtárban pénteken 10 órakor Zsákold be, mint Michael Jordan! – mini kosárlabda-bajnokság.

A Tarjáni fiókkönyvtárban pénteken 10 órakor Sókerámia készítése.

Az Odesszai fiókkönyvtárban pénteken 16.30-kort Mesetarisznya – A titokmondó fa meséi.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: 9 – feliratos, amerikai animációs film, rendező: Shane Acker.

21 órakor: Tiszta napfény – feliratos amerikai film, rendező: Christine Jeffs.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 órakor: StreetDance 3D – színes, feliratos angol romantikus táncfilm, rendező: Max Giwa, Dania Pasquini.

18 órakor: Nanny McPhee és a nagy bumm – színes, szinkronizált angol családi vígjáték. Szereplők: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Ralph Fiennes, Rhys Ifans, Maggie Smith. Rendező: Susanna White.

20.15-kor: Túl jó nő a csajom – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Jim Field Smith.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 20.15-kor: Ajami – színes, feliratos izraeli film, rendező: Scandar Copti, Yaron Shani.

18.15-kor: Átok – színes, magyar film. Szereplők: Bánsági Ildikó, Pálfi Katalin, Hevér Gábor, Szamosi Zsófia, Németh Alexandra, Tilo Werner, Fodor Annamária, Vilmányi Benett. Rendező: Mátyássy Áron.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Szerelem és egyéb bűnök – színes, feliratos szerb-német-osztrák-szlovén romantikus dráma. Rendező: Stefan Arsenijevic.

Péntek esti bulik

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A Fészek Klubban pénteken 19 órakor Csillagtér (alternatív), GrimaszK (indie/funk/rock).

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Mix Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban péntek este Hangolódj rá az esti bulira.

A Casablanca kávézóban péntek este 19 órakor Salsa Juanita.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban péntek este Vakációnyitó Buli.

A H2O Clubban péntek este Progressiv Night.

Előző sztori

Háromtagúvá bővült a szegedi vikunyacsapat

Következő sztori

“Helyi érték legyen mérték” – hungarikumokról a Megyeházán