Nem okoz belvízhelyzetet az M43-as vízelvezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. azt tapasztalta, hogy egyes hírekben pontatlan összefüggések jelentek meg az épülő M43 autópálya III. szakaszának kivitelezési munkálatai és a Maroslelén szerda este kiöntött csapadékvíz között, ezért a NIF Zrt. szükségesnek tartja, hogy nyomatékosítsa, az M43 autópálya vízelvezető rendszere nem okozhat problémát a térségben – áll a zrt. közleményében.

Június 2-án, szerdán a hatalmas esőzések következtében Maroslelén három utcát elöntött a csapadékvizet elvezető csatorna vize. Az illetékes vízgazdálkodási társulás véleménye szerint a helyzetért az M43 autópálya kivitelezésének nem kellően szakszerű tervezése és megvalósítása felelős.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ezúton hangsúlyozza, hogy az M43 autópálya III. szakaszán leszakadások és leomlások nincsenek. A vízelvezető rendszer kiépítettségi állapota ugyan nem végleges – hiszen még tart az építés –, ám funkcióját maximálisan ellátja. A kérdéses napon a Vállalkozó az Üzemeltető kérésére felülvizsgálta csőátereszeit, és kitakarította azokat az árkokat, ahol minimális hordalék vagy egyéb bemosódások keletkeztek – írja a közlemény.
Az M43 autópálya III. szakaszán a vízelvezető rendszer nem okoz belvízhelyzetet a térségben.
A NIF Zrt. közleményében tájékoztatja a lakosságot, hogy a Délmagyarország napilap cikkében látható leomlott töltésről készült fotó azt az állapotot mutatja, amikor a töltésnél a kivitelező visszabontotta a túltöltést, hogy szakszerűen megépíthesse a csőáteresznél a bújtatós aknát.

Előző sztori

Már folynak az uniós lézerkutató központ előkészítő munkái + HANG

Következő sztori

Szerződésbontások, tartozások – káosz az M43-ason