Vélemény

Mondatok rólunk

Mondatok rólunk

2010. június 22., kedd
Mondatok rólunk

A Facebook-on van egy

„Honnan tudod, hogy magyar vagy” nevű oldal

. Igazán érdekes, még akkor is, ha az ott összegyűjtött nemzeti jellemzőinket fel-felvillantó mondatok néhol erőltetetten hatnak, néhol meg egyszerűen baromságnak. Maga az, hogy egy mondattal kifejezhetjük kultúránk, társadalmunk egy-egy szeletét izgalmas játék. És nemcsak játék…

Íme néhány válogatás az oldalról, belekeverve saját „apróságaimat”. – Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer. – Amikor sokkal találékonyabb, vagy ami a csalást illeti bármelyik nemzetnél. – Amikor termálvíz vagy fürdő van a városodban, vagy közel hozzá. – Amikor van névnapod, és senki nem érti mire jó az. – Amikor tudod, hogy minden zseninek vagy hírességnek van magyar kapcsolata, vagy csak szimplán magyar. – Amikor tudod, hogy melyik nemzet adta a legtöbb Nobel-díjast a világnak. – Amikor a mesék nem úgy végződnek, hogy örökké boldogan élnek, hanem hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak. – Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István. – Amikor a napfelkeltére tucatnyi kifejezésed van. – Amikor tudod mit jelent sírva vigadni. És a gasztronómia: – Amikor gyerekként folyton répát kellett enned, és arra a kérdésedre, hogy miért, a szüleid azt válaszolták, hogy azért, hogy jobban tudj fütyülni. – Ha töltöttél már magadnak egy pohár "jóféle" tejet, zacskóból. – Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot. – Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors. – Amikor tudod, mi az a tepertős pogácsa. – Amikor olyan zsömlébe harapsz, amiből egy rántott hús lóg ki, meg saláta. – Amikor fröccsöt iszol. – Amikor a halászlé után túrós csuszát kérsz. – Amikor a megeszed a disznó orrát, fülét, agyát, gyomrát és a belét is, a körmeit pedig cuppogva szopogatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.